Dviejų gruzinų kelionė į Vakarų Europą nutrūko ties Pasvaliu

Pasvalio prieigose VSAT pareigūnai sulaikė du lengvuoju automobiliu vykusius Gruzijos piliečius. Paaiškėjo, kad neregistruota mašina važiavę užsieniečiai yra pasišalinę iš Latvijos užsieniečių registracijos centro.

Pasieniečiai nutraukė gruzinų kelionę iš Latvijos į Vakarų Europą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai nutraukė gruzinų kelionę iš Latvijos į Vakarų Europą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:27 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Sienos kontrolės bei Kriminalinės žvalgybos skyrių pareigūnai kelyje Ryga–Panevėžys, ties Pasvaliu, patikrinti sustabdė automobilį „Ford Mondeo“ latviškais numeriais. Kontrolės metu nustatyta, kad automobilį vairavo 37 metų Gruzijos pilietis. Kartu vyko 41 metų jo tautietis.

VSAT pareigūnams ėmus aiškintis abiejų užsieniečių kelionės aplinkybes paaiškėjo, jog abu vyrai yra pabėgę iš Latvijos užsieniečių registracijos centro. Gruzinai neturėjo jokių dokumentų, tik pažymas apie jų apgyvendinimą minėtame centre. Latvijoje jie yra pateikę prašymus suteikti prieglobstį.

Šie užsieniečiai nelaukė, kol bus išnagrinėti jų prašymai. Gruzinai nusipirko išregistruotą automobilį „Ford Mondeo“ ir leidosi į kelionę. Manoma, jog abiejų užsieniečių tikslas buvo kuri nors Vakarų Europos valstybė. Prie vairo sėdėjęs gruzinas neturėjo vairuotojo pažymėjo, o automobilis buvo be techninės apžiūros ir neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Į įvykio vietą pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus, kurio mašiną vairavusiam gruzinui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Po apklausos pasieniečiai abu Gruzijos piliečius uždarė į areštinę. Trečiadienį VSAT pareigūnai kartu su migracijos specialistais spręs klausimą dėl abiejų užsieniečių perdavimo kolegoms Latvijoje.

„Ford Mondeo“ nugabentas į laikino saugojimo aikštelę Pasvalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.