A.Sakalą šmeižusių asmenų bylų nagrinėjimas persikėlė į teismą

Vilniaus miesto apylinkės teisme ketvirtadienį prasidėjo baudžiamųjų bylų nagrinėjimas, kuriose kaltinimus pateikė žinomas politikos veikėjas, ilgametis Lietuvos socialdemokratų partijos narys Aloyzas Sakalas.

A.Sakalas teigė, kad tokių gynybos veiksmų buvo priverstas imtis dėl atviro ir nuolatinio jo asmens ne tik žeminimo, bet ir melagingo šmeižimo.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr. iš archyvo
A.Sakalas teigė, kad tokių gynybos veiksmų buvo priverstas imtis dėl atviro ir nuolatinio jo asmens ne tik žeminimo, bet ir melagingo šmeižimo.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:13 PM

Kaip patvirtino advokatas Vidas Vilkas, atstovaujantis Aloyzo Sakalo interesams, Vilniaus miesto apylinkės teisme privataus kaltinimo tvarka nagrinėjamos kelios baudžiamosios bylos, kuriose kaltinimai pareikšti asmenims, kurie kiekvieną kartą po viename iš interneto portale Lietuvos įvykiais aktualia tema išspausdinto A.Sakalo straipsnio pateikdavo A.Sakalą įžeidžiančius ir šmeižiančius komentarus.

Anot advokato Vido Vilko, kiekvieno skaitytojo teisė į kritikos, nuomonės išraišką turi būti gerbiama, nei iš vieno negali būti atimta teisė laisvai ir nevaržomai skleisti savo mintis, net jei jos išsakomos ir šokiruojančia ar nepriimtina forma, tačiau tai negali prasilenkti su elementaria, bendražmogiška pagarba, komentarai negali virsti prasimanymų, išgalvotų aplinkybių skleidimu, žeminimu kalėjimo žargono vertais žodžiais. 

Kaip paaiškino A.Sakalas, tokių gynybos veiksmų buvo priverstas imtis dėl atviro ir nuolatinio jo asmens ne tik žeminimo, bet ir melagingo šmeižimo, kaltinant pedofilija, vaikų tvirkinimu ir kitais išgalvotais prasimanymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.