Už trijų mergaičių tvirkinimą – pusketvirtų metų nelaisvės

Nuosprendis už trijų mažamečių mergaičių tvirkinimą Šiaulių rajono gyventojui Gedui Tervydžiui sutapo su jo 47-uoju gimtadieniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 24, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:10 PM

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismas savo gimtadienį minintį G.Tervydį pripažino kaltu dėl mažamečių asmenų tvirkinimo ir skyrė jam trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Mušė savo sugyventinę

Vairuotoju dirbęs G.Tervydis pirmą kartą prieš teismą stojo 2012 metais. Kaltu dėl sugyventinės sumušimo pripažintam Šiaulių rajono gyventojui teismas tąkart skyrė viešųjų darbų.

Pernai G.Tervydis vėl pateko į Temidės nemalonę. Kaltu dėl pasipriešinimo pareigūnams bei pareigūno įžeidimu pripažintam vyriškiui buvo skirta 50 parų arešto.

Areštinėje praleistas laikas G.Tervydžio nepakeitė – vyriškis netrukus vėl pateko už grotų dėl smurto prieš savo sugyventinę. Šįkart smurtautojui buvo pateikti įtarimai pasikėsinimu nužudyti.

Šį ikiteisminį tyrimą atliekančius pareigūnus pasiekė informacija, kad G.Tervydis galėjo tvirkinti mažametes sugyventinės dukteris.

Teisme veido neslėpė

Apklaustos tyrėjų abi mergaitės papasakojo, kad patėvis jų akivaizdoje vaikščiojo nuogas, jas žnaibė ir grabaliojo. Tą patį pareiškė ir nukentėjusių mergaičių pusseserė.

Duotus parodymus mergaitės patvirtino ir per parodymo patikrinimą vietoje.

G.Tervydžiui buvo inkriminuoti šeši nusikalstamos veikos epizodai.

Bylą uždarame posėdyje išnagrinėjęs teismas, remdamasis per ikiteisminį tyrimą duotais nukentėjusiųjų parodymais, pripažino G.Tervydį kaltu dėl visų jam inkriminuotų veikų.

Pats G.Tervydis ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme savo kaltę neigė.

Ketvirtadienį išklausyti nuosprendžio į teismą atvestas vyriškis nuo jį fotografuoti ėmusių žurnalistų veido neslėpė ir nesigūžė.

Nusprendė bausti griežčiau

Apkaltinamąjį nuosprendį vyriškis išgirdo per savo 47-ąjį gimtadienį.

Gimtadienio nuotaiką G.Tervydžiui turėjo sugadinti ir teismo sprendimas skirti jam griežtesnę bausmę, nei prašė prokuroras.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras mažametes mergaites tvirkinusį vyrą siūlė nubausti 2 metams ir 10 mėnesių nelaisvės, o bylą išnagrinėjusi teisėja tvirkintojui skyrė laisvės atėmimą trejiems su puse metų.

G.Tervydžiui skelbiamo nuosprendžio išklausyti atėjusi jo kaimynė sakė, kad teismo sprendimas nepakeitė jos nuomonė apie kaimyną.

Moteris tvirtino netikinti, kad G.Tervydis galėjo įvykdyti jam inkriminuotus nusikaltimus.

Nuteistąjį užtarė kaimynė

„Tai – geros širdies žmogus, kuris rūpinosi ir sugyventine, ir jos mergaitėmis.

Šeimyninės šilumos ieškojęs vyras iš savo uždirbtų pinigų suremontavo namą, pats išlaikė niekur nedirbusią sugyventinę.

Už gerą geru G.Tervydžiui sugyventinė neatsilygino.

Iš kelionių grįžęs vyras sugyventinę kelis kartus užtiko svetimo vyro glėbyje, o kai už tai ją „pamokė“, pats atsidūrė už grotų“, – portalui lrytas.lt tvirtino nuteistojo kaimynė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.