Kalinys įsivėlė į ginčą su teisėja

Pensininkus ir mažamečius vaikus apgaudinėję telefoniniai sukčiai net teisme nesugebėjo ramiai išklausyti nuosprendžio. Sukčių grupuotės organizatorių Rimą Blunskį ir jo bendražygius teko raminti ir teisėjai, ir konvojaus pareigūnams.

R.Blunskis trukdė teisėjai skelbti nuosprendį.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Blunskis trukdė teisėjai skelbti nuosprendį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 29, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:58 AM

Vilniaus apylinkės teismo teisėjai Irmai Randakevičienei skelbiant nuosprendį devynių sukčių grupuotei, R.Blunskis šūktelėjo: „Gal jau važiuojam. Užteks“.

Jis vienintelis iš trijų Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekančių kalinių buvo atvežtas į teismo posėdį. Dar du kaliniai atsisakė vykti į teismą išklausyti nuosprendžio, o lietuvių kalbos nemokantis Sergejus Zakirjanovas pareiškė, jog vertėjos gali nesivarginti ir į lietuvių kalbą jo neversti.

Lyg pramogauti į teismą susirinko ir jaunesnieji kalinių pagalbininkai. Jaunuolių kompanijai pavėlavus į posėdį, teisėja nuosprendį pradėjo skaityti iš naujo, o policininkai vis bandė tildyti tarpusavyje besikalbančius kaltinamusius.

Nustatyta, jog telefoninių sukčių grupuotei vadovavo trys kaliniai iš Marijampolės pataisos namų. Su jais ryšį palaikė ir vienas Alytaus pataisos namuose kalėjęs nuteistasis. Jie skambindavo garbaus amžiaus gyventojams ir prisistatę artimais giminaičiais skųsdavosi patekę į bėdą.

Nustatyta, kad iš Marijampolės pataisos namų gyventojams į stacionarius telefonus skambindavęs R.Blunskis pats apsimesdavo ir į bėdą patekusiu giminaičiu, ir policininku, kuriam vėliau neva perduodavo ragelį.

R.Blunskiui skirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis dar nėra atlikęs bausmių, kurias jam skyrė Klaipėdos ir Vilniaus rajono teismai, todėl už grotų turės praleisti 9 metus. Sužinojęs, kad kalėti teks dar ilgai, nuosprendį skaitančiai teisėjai R.Blunskis ėmė garsiai priekaištauti, kad teismo proceso metu buvo atmesti visi jo prašymai.

Nuosprendį baigusi skelbti teisėja išsiaiškino, jog nuteistasis pasipiktino, kad teismo posėdžiuose nebuvo apklaustos visos aukos. „Ar 90 metų senolę mums reikėjo su lova atvežti į teismą?“, – atsakė teisėja ir priminė, jog nemažai nukentėjusiųjų – 85-90 metų amžiaus. Dalis jų nebevaikšto, todėl jų parodymai buvo pagarsinti. Iš viso nuo šios sukčių grupuotės nukentėjo apie 40 Klaipėdos, Vilniaus ir Vilniaus rajono gyventojų.

Teismas nusprendė iš naujo neapklausinėti ir trijų 9-10 metų amžiaus vaikų, kurie išgąsdinti sukčių, jiems atidavė visas tėvų brangenybes.

Nukentėjusieji yra pareiškę per 100 tūkstančių litų ieškinių, kuriuos solidariai turės atlyginti visi nuteistieji. Kada nukentėjusieji atgaus bent dalį pinigų, neaišku. Per kratas pas kalinius pinigų nerasta, o jaunieji jų pagalbininkai dar nėra niekur dirbę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.