Prokurorai nori susigrąžinti prievartautoją

Nuo Lietuvos teisėsaugos pasprukęs danas Bjrke Schultzas gali būti suimtas Danijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 29, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:00 AM

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį ir išdavė Europos arešto orderį B. Schultzo suėmimui. Tokį prašymą buvo pateikusi prokuratūra.

Už studentės išžaginimą nuteistas danas iš Lietuvos paspruko po Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio. Jis nesulaukė net Vilniaus apygardos teismo (VAT|) sprendimo, nors pats jam buvo apskundęs ketverius metus kalėti jam skyrusio apylinkės teismo nuosprendį.

Kol dano skundą svarstė VAT, jis buvo įpareigotas registruotis policijoje, tačiau praėjusių metų vasarą be teisėsaugos pareigūnų leidimo išvyko į Daniją. „Lietuvos ryto“ žiniomis, bėglys Danijoje pasikeitė ir pavardę.

Teismui išdavus Europos arešto orderį B. Schultzas turėtų būti sulaikytas Danijoje. Ar jį sugrąžinti Lietuvai, spręs Danijos pareigūnai.

VAT nusprendė, kad danas už studentės išžaginimą už grotų turi praleisti trejus metus. Nukentėjusiajai merginai jis privalo sumokėti 40 tūkstančių litų neturtinės žalos atlyginimą bei padengti daugiau kaip 11 tūkstančių litų už jos advokato darbą.

Devyniolikametę studentę B.Schultzas 2009 metų gegužę išžagino savo bute Vilniaus senamiestyje. Mergina buvo pakviesta, kad jo duktrį mokytų danų kalbos. Nors nustatyta, kad per naktį danas merginą aštuonis kartus išžagino ir šešis kartus prievartavo analiniu būdu, teismas jam skyrė švelniausią bausmę.

B. Schultzo bylą teisme kartą buvo sustabdyta, nes teismo psichiatrijos ekspertai jį buvo pripažinę nepakaltinamu. Tačiau danas netruksu pasveiko, o dėl sąlygų Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kreipėsi į Strasbūro teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.