Vagišiaus ieškotojas pats buvo pasiųstas į kalėjimą

Įsiutęs, kad bendradarbis neišdavė, kas pavogė televizorių ir treniruoklį, 50-metis vyras čiupo peilį ir supjaustė juo tyleniui veidą, kaklą bei rankas. Jam skirti 4 metai nelaisvės ir priteista atlyginti 45 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 29, 2014, 8:56 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:04 AM

Iki šiol neteistas Juozas Dulkys buvo suimtas teismo salėje. Jo auka tapęs 24 metų Šarūnas Stankus buvo gerai nusiteikęs, nors ir surakintas antrankiais – vaikinas atlieka bausmę už chuliganizmą, rašo „Lietuvos rytas".

Incidentas Palangoje, Liepų gatvėje, įvyko naktį į 2013 metų liepos 19-ąją.

Vienos statybų bendrovės sargu dirbančiam J.Dulkiui vis nedavė ramybės neseniai įvykdyta vagystė iš įmonės pirties – kažkas iš patalpų pagrobė televizorių ir treniruoklį. Vyras išgirdo, kad vagį galėtų nurodyti vienas darbininkų – Š.Stankus.

Pasiūlė alaus ir žuvies

Tą vakarą J.Dulkys jam paskambino ir pakvietė ateiti į sargui skirtą autobusėlį pasišnekučiuoti – esą yra ir alaus, ir žuvies.

„Man ir tuomet budėjusiam apsaugininkui už pavogtus daiktus valdžia iš algos atskaitė po 700 litų. Norėjosi išsiaiškinti, kas tai padarė. Išgėrėme butelį degtinės, pasišnekėjome.

Paklausiau Šarūno, gal jis žino vagį? Jis atsakė – ne, draugų neišduosiu. Kai jis ėjo namo, palydėjau iki vartų. Jis dar pasakė, kad man gyvenimo nebus, kad susidoros su manimi ir mano šeima – susinervinau, išsitraukiau iš kišenės peilį. Dėl streso detalių neatsimenu“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo J.Dulkys.

Pats atėjo į policiją

Jis prisimena, kad Š.Stankus po išpuolio pašoko nuo žemės ir nubėgo. Grįžęs į mikroautobusą J.Dulkys dar išlaukė septintos valandos ryto, kai baigiasi pamaina, grįžo į namus ir tuomet prisistatė į policijos komisariatą.

„Pripažįstu savo kaltę, blogai pasielgiau, atsiprašau ir labai gailiuosi“, – teisme kalbėjo J.Dulkys.

Teismo sprendime buvo pažymėta, kad apgirtęs J.Dulkys puolė Š.Stankų, pargriovė jį ant žemės, tyčia peiliu daugiau kaip dešimt kartų dūrė į veidą, kaklą, besiginančiam vaikinui sužalojo plaštaką.

Kairiajame jo žande liko 9,5 centimetro randas, keletas mažesnių sužalojimų.

Prireiks plastinių operacijų

Š.Stankus į teismo posėdį buvo pristatytas surakintomis rankomis. Tai jam – ne naujiena: jaunas vyras jau teistas už svetimo turto išeikvojimą, vagystę ir chuliganizmą.

Jis džiaugėsi, kad šį penktadienį bus išleistas į laisvę.

„Palangoje aš tam tikrus dalykus galiu sužinoti. Vienas mano draugas minėjo, kad nusipirko televizorių, iš pasakojimo panašų į pavogtąjį.

Bet pasakiau: patys aiškinkitės – jūs dirbote, jūsų atsakomybė“, – sakė Š.Stankus.

Nukentėjusysis teigė, kad jam jau nusibodo atsakinėti į klausimus, kas atsitiko, – to klausia visi, išvydę jo subjaurotą veidą.

„Man reikia plastinių operacijų. Kalbėjausi su plastikos chirurgu. Pašalinti vieną randą nuo akies iki ausies reikėtų maždaug 32 tūkst. litų.

Žinau, kad visos prašomos sumos neprisiteisiu, bet bent galėsiu panaikinti tuos randus, kurie labiausiai pastebimi“, – aiškino Š.Stankus. Jis prašė priteisti 75 tūkst. litų neturtinės žalos.

Pasak J.Dulkio, tokių pinigų jis niekaip nesukaups, galėtų atlyginti gal tik 10 tūkst. litų. Butą Palangoje nuomojantis vyras gauna minimalų atlyginimą.

Teismas J.Dulkiui skyrė ketverius metus nelaisvės, o neturtinę žalą sumažino iki 45 tūkst. litų.

Teisėja pažymėjo, kad Š.Stankus gali kreiptis į teismą civiline tvarka dėl apmokėjimo už plastines operacijas, bet kol kas dar nė viena jų nepadaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.