J.Sabatausko šeimą terorizavęs indas kalės 10 mėnesių

Seimo narį Julių Sabatauską ir jo šeimą teroriavęs Indijos pilietis Rohitas Datta kalės 10 mėnesių - tokią bausmę trečiadienį jam skyrė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:44 AM

Dalį bausmės R.Datta jau atliko, nes ilgą laiką buvo suimtas. Į laisvę jis turėtų išeiti maždaug po trijų mėnesių.

R.Datta kartą jau teistas už panašų nusikaltimą. 2014 metų balandžio 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu R.Datta buvo pripažintas kaltu dėl J.Sabatausko ir jo dukteriai, su kuria turi vaiką, siųstų grasinančių trumpųjų žinučių. Jam buvo skirta 5200 litų bauda, tačiau tai neatšaldė temperamentingojo indo.

Jis ir toliau siuntė savo vaiko motinai Julitai, jos seseriai bei tėvams įvairiausio pobūdžio žinutes, grasino juos nužudyti, jei jam neleis matytis su vaiku.

Iš viso nuo 2012 metų spalio 19 dienos iki 2013 metų rugsėjo 18 dienos R.Datta Semo nario šeimai išsiuntė daugiau kaip 500 trumpųjų žinučių.

Teismas konstatuodamas kaltinamojo kaltę padarius nusikaltimus rėmėsi nukentėjusiųjų (šeimos narių) parodymais, protokoluose užfiksuotų žinučių gausa ir jų turiniu, nukentėjusiesiems priklausančių telefonų išklotinėmis.

"R.Datta skambučiai iš įvairių telefono numerių, siųstų žinučių nukentėjusiesiems turinys, jų kiekis, intensyvumas, nusikalstamų veiksmų trukmė patvirtina, jog tai sukėlė nukentėjusiesiems pastovią baimę, nerimą, vertė juos jaustis nesaugiai. Kaltinamasis, rašydamas grasinančio pobūdžio ir baimę keliančias SMS žinutes visiems šeimos nariams siekė juos bauginti", - konstatavo bylą išnagrinėjęs teismas.

Teismas, skirdamas laisvės atėmimo bausmę atsižvelgė į tai, kad jis padarė keturias nusikalstamas veikas, už kurias įstatymas be alternatyvų numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Nustatant laisvės atėmimo bausmės trukmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis dirba Anglijoje, charakterizuojamas teigiamai, savo noru atlygino dalį neturtinės žalos vienai iš nukentėjusiųjų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.