Kriminalistų akys nukrypo į nužudyto ūkininko samdinį

Kelmės kriminalistai nustatė įtariamąjį, kuris užmiesčio sodyboje galėjo nužudyti 65 metų kelmiškį. Bet anksčiau ūkininkui talkindavusio jaunuolio rasti iškart nepavyko, todėl įtarimai tik sustiprėjo. Ketvirtadienį po pietų policija rado ir įtariamą žudiką ir dingusį automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-05-01 13:33, atnaujinta 2018-02-14 10:28

Netoli Kelmės sodybą turėjęs kelmiškis pradingo praėjusį savaitgalį.

Pensininkas mikroautobusu „Ford Transit“ išvažiavo padirbėti ūkyje. Vyriškio pasigedo namiškiai, kuriems nepavyko prisiskambinti į mobiliojo ryšio telefoną.

Šeimos narių įtarimai, kad galėjo įvykti baisi nelaimė, sustiprėjo, kai Kadaginės (Kelmės r.) kaime esančiame ūkyje antradienį patiems nepavyko rasti nei šeimininko, nei jo mikroautobuso.

Iškviesti policijos pareigūnai apžiūrėjo sodybą ir pastebėjo tvenkinyje netoli kranto plūduriuojantį vyriškio kūną. Ant pensininko kaklo matėsi pjautinė žaizda.

Kriminalistai į pagalbą trečiadienį pasikvietė ugniagesius. Jų buvo paprašyta išpumpuoti vandenį iš tvenkinio.

Tikėtasi, kad šioje kūdroje žudikas galėjo slėpti įkalčių.

Kriminalistų nuojauta neapgavo: ant tvenkinio dugno aptiktas ir peilis, ir nužudytajam priklausęs mobiliojo ryšio telefonas.

Pareigūnai laukia ir teismo medicinos ekspertų išvados. Specialistai turėtų atsakyti, ar vyriškis mirė nuo žaizdos kakle, ar sužeistas nuskendo.

Buvo paskelbta dingusio 1999 m. laidos mikroautobuso „Ford Transit“ paieška.

Apklausti kaimynai pasakojo, kad itin ramaus būdo ir nekonfliktišką kelmiškį paskutinį kartą matė sekmadienį. Vyriškis buvo pastebėtas besidarbuojantis ūkyje.

Viena pagrindinių versijų – pensininkas užpultas siekiant apiplėšti.

Kriminalistų akys pamažu nukrypo į anksčiau ūkyje padėdavusį samdinį. Įtarimai dar labiau sustiprėjo, kai pareigūnams iš karto nepavyko jo surasti. Paieška sėkmingai pasibaigė ketvirtadienį po pietų. Gretimame rajone buvo rastas ir pavogtas mikroautobusas ir įtariamasis. Penktadienį jaunas vyras bus vedamas į teismą, kur jam bus skirta kardomoji priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.