Pareigūnai drasko heroino tiekėjų tinklą

Kauno areštinėje atsidūrė su Daktarų gauja sietas 46 metų Eugenijus Skripkinas. Kvaišalų prekyba įtariamą vyriškį teismas leido suimti mėnesiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 2, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:16 AM

E.Skripkinas ir kiti įtariamieji buvo sulaikyti po ilgai trukusios Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnų operacijos visoje Lietuvoje, rašo „Lietuvos rytas".

Išardytas visas heroino platintojų tinklas – nuo tiekėjų iki galutinių pardavėjų.

Tyrimo gijos nusidriekė į Klaipėdą, Panevėžį, Vilnių. Teismas leido suimti dar mažiausiai du kvaišalų prekyba įtariamus vyriškius, keliems įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Per kratas paimta nemažai heroino.

Šią kvaišalų rūšį itin vertina patyrę narkomanai, nes heroinas pasižymi greitu poveikiu.

Kita vertus, tenka nuolat didinti šios narkotinės medžiagos dozes, vartojimas žmogui sukelia sunkių pasekmių.

Pasak kriminalistų, kai kurie kvaišalų prekeiviai atvirai davė parodymus, atskleidė visą tinklo veikimo schemą.

Kauno policijos ONTV pareigūnai daugiau kaip prieš dešimtmetį nustatė, kad E.Skripkinas gali būti susijęs su narkotinių medžiagų prekeiviais, kauniečiui dėl šių sąsajų buvo pritaikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.

Vyras anksčiau kriminalistams buvo įkliuvęs dėl chuliganizmo, tyčinio turto sunaikinimo, nuolat bendravo su Kauno nusikalstamo pasaulio atstovais.

2002-ųjų rugpjūtį gerokai įkaušęs E.Skripkinas buvo apšaudytas Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankryžoje. Šaulys šratais suvarpė kauniečiui krūtinę, veidą ir dilbį.

Sužalojimai nebuvo labai sunkūs, o apspangęs E.Skripkinas net priešinosi Kauno klinikų medikams, norintiems suteikti pagalbą.

Kartu su juo vėlų vakarą ėjo bičiulis, prieštaringai vertinamas kaunietis Vidmantas Sadauskas, tačiau jis nenukentėjo.

V.Sadauskas taip pat nevengė ryšių su nusikaltėlių pasaulio atstovais ir tarėsi esąs tarpininkas tarp Kauno nusikaltėlių ir policijos. Kokių tikslų turėjo šis žmogus, taip ir liko paslaptis.

Kaunietis buvo nušautas 2011 metų kovą netoli savo namų Baltų prospekte. Tuomet jam buvo 46-eri.

Žudiko kulkos V.Sadauską pakirto, kai jis sėdo prie mikroautobuso vairo. Viltis ištirti šį nusikaltimą sužibo vos prieš kelis mėnesius Generalinės prokuratūros prokurorams tiriant vienos galingiausių Kaune Agurkinių gaujos nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.