Klaipėdos rajone niekdariams vėl užkliuvo bitės

Klaipėdos rajono Kintrimų kaimo gyventojas kreipėsi į policiją – kažkas iš jo avilio pavogė bičių šeimyną. Vyras po nakties rado nusiaubtą avilį ir nuliūdo - jo gyventojų nebebuvo. Nugvelbtą bičių šeimyną jis įvertino 458 litais.

Piktadariai sugadino dešimt avilių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Piktadariai sugadino dešimt avilių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-05-03 13:16, atnaujinta 2018-02-14 09:06

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėjęs Klaipėdos rajono policijos komisariatas. Tikimasi, kad pavyks nustatyti kaltininkus kaip ir prieš keletą mėnesių avilius nusiaubusius paauglius.

Tąkart šeši mažamečiai nuniokojo dešimt avilių ir pražudė dvi bičių šeimas. Vaikai aiškino, kad labai norėjo paskanauti medaus, tačiau skanėsto nerado, o už jų išdaigas baudos skirtos tėvams ir globėjams.

Apie tai, kad Klaipėdos rajono Pažvelsio kaimo miškelyje kažkas sugadino dešimt avilių, policijai pranešė 51 metų gargždiškis.

Aviliai buvo išvartyti, aplaužyti jų dangčiai. Šeimininkas patirtus nuostolius įvertino vienu tūkstančių litų.

Avilius galima nesunkiai suremontuoti, tačiau blogiausia, kad žuvo dviejuose jų gyvenusios bičių šeimos – jos paprasčiausiai sušalo. Viena bičių šeima kainuoja apie pusę tūkstančio litų.

Paaiškėjo, kad miškelyje šėlo šeši Lapių pagrindinės mokyklos moksleiviai – trys berniukai ir trys mergaitės. Jiems kol kas tik 11-12 metų, todėl baudžiamosios atsakomybės jie išvengė.

Apklausiami nepilnamečiai aiškino, kad labai panoro medaus. Jie esą nežinojo, kad žiemą jo aviliuose nėra, o bitės gali žūti.

Policijos pareigūnai domėjosi, ar išbaidytos bitės vaikų nesugėlė. Mažamečiai tikino, kad nė vienas jų nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.