N.Venckienės gerbėją užpuolė užkrečiama liga

Kaišiadorių rajono apylinkės teismui jau trečią kartą iš eilės nepavyko atversti vadinamosios gegužės 17-osios bylos, kurioje kaltinimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas ir įžeidinėjimų yra pareikšti septyniolikai dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės šalininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 5, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:47 AM

Pirmadienį teismui vėl teko atidėti posėdį, dėl vieno kaltinamojo ligos. Šįkart į Kaišiadoris neatvyko Evaldas Staliūnas. Jo advokatas Aidas Venckus teismui pateikė pažymą iš Kauno infekcinių ligų klinikos, kurioje teigiama, kad jo ginamasis serga, yra gydoma ambulatoriškai, tačiau negali rodytis viešumoje nes jo liga yra užkrečiama.

Kokia tai liga A.Venckus nedetalizavo.

Dėl teisiamųjų ligų ir nesugebėjimo susirasti gynėjų Kaišiadorių rajono apylinkės teismas anksčiau yra atidėjęs du teismo posėdžius – kovo 25 dieną sirgo taip pat A.Venckaus ginamas Matas Morkevičius, vasario 20 dieną į teismą dėl neaiškių priežasčių nesiteikė atvykti vienas teisiamasis, dar pora pora jų aiškino, kad bylos nagrinėjimas neįmanomas, nes jie neturi gynėjų.

Nukentėjusiais šioje byloje yra pripažinti antstolė Sonata Vaicekauskienė ir portalo lrytas.lt žurnalistas Nerijus Povilaitis, kurį 2012 metų gegužės 17-osios rytą Klonio gatvėje užsipuolė įpykę N.Venckienės šalininkai.

Užpernai gegužės 17-ąją išvadavus Laimutės Stankūnaitės dukrą iš jos laikinosios globėjos N.Venckienės namų, įtarimai dėl antstolės įžeidimo ir trukdymo jai atlikti savo pareigas buvo pareikšti 36 asmenims.

Atlikus ikiteisminį tyrimą šis skaičius sumažėjo iki 17.

Į teisiamųjų suolą sėdo labiausiai tą rytą pasižymėję „kovotojai“: Kęstutis Dūdėnas, Gediminas Aidukas, Evaldas Staliūnas, Sigitas Gudynas, Giedris Okunis, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Matas Morkevičius, Aušrinė Balčiūnė, Alvydas Arnauskas, Erikas Kukta, Rūta Urbelienė, Žilvinas Paškevičius, Darius Kaminickas, Tautrimas Januševičius, Vidas Petraitis ir Greta Knapkienė. Pastarosios tapatybės tyrėjai ilgą laiką nepavyko nustatyti, pagalbos ją atpažįstant buvo kreiptasi net į žiniasklaidos priemones.

Keturių asmenų – Tautvydo Slaminsko, Modesto Tvaravičiaus, Levos Stanislovaitienės ir Kedžių kaimynės Olgos Girdauskienės atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Klonio gatvės poetu vadinamas Raimundas Čiegis, Vaclovas Stončius, Daiva Purga, Dalija Bulotienė, Evelina Paltanavičiūtė-Matijošaitienė, Artūras Zadorožnas, Dainius Stončius, Juozas Vaikšnoras, Gracijus Lapinskas, Rytis Saladžius, Rimantas Radišauskas, Violeta Milevičienė ir Juozas Valiušaitis už savo veiklą gegužės 17-osios rytą buvo nubausti 300–400 litų baudomis.

Dalis jų baudas yra apskundę aukštesnės instancijos teismui ir kai kurie jau sulaukė teismo malonės – baudos jiems pakeistos į įspėjimus.

300 litų jau yra susimokėjęs N.Venckienės tetos Audronės Skučienės draugas Jonas Jasinskas, kuris iškart pripažino padaręs pažeidimą, o 83 metų Antanui Tamuliui, atsižvelgus į jo solidų amžių, teismas skyrė įspėjimą.

Dar vienos įtariamosios Lauros Kazlauskaitės-Aleksandravičienės atžvilgiu byla buvo išskirta. Pradėjus ikiteisminį tyrimą ji dingo iš teisėsaugos akiračio. Nustatyta, kad moteris išvyko į Jungtinę Karalystę.

Už asmens įžeidimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki vienų metų. Už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.