Belgų aviganis Gizas aptiko kontrabandininkų paliktą krovinį

Prie sienos su Baltarusija kontrabandininkai neteko 4 tūkst. pakelių cigarečių. Jas Švenčionių rajono miške aptiko belgų aviganis Gizas.

Kontrabandinių cigarečių krovinį aptiko tarnybinis šuo.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandinių cigarečių krovinį aptiko tarnybinis šuo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 13:31, atnaujinta 2018-02-14 03:32

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai patruliavo Cibulskų miške ties Švenčionių rajono Cibulskų kaimu. Sienos prieigas tikrino ir VSAT kinologas su vienerių belgų aviganiu Gizu.

Apie kilometrą nuo sienos linijos Lietuvos pusėje Gizas atvedė pasienietį prie miške sukrautų 8 juoda polietileno plėvele apvyniotų dėžių. Iš viso čia buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Manoma, kad rūkalai į Lietuvą per sienos liniją tiesiog buvo permesti iš Baltarusijos. Kontrabandininkai juos panešėjo į Lietuvos gilumą. Arba jie išsigando pasieniečių rūkalus palikę likimo valiai spruko, arba dėžes sukrovė tikėdamiesi vėliau sulaukti palankaus momento jas toliau gabenti į šalies gilumą.

Pasieniečiai patikrino aplinkines vietoves, bet nieko įtartino daugiau neaptiko.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Cigaretės saugomos VSAT Ignalinos rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.