Vilniuje „Maxima“ pirkėjai duso nuo ašarinių dujų

Sekmadienio vakarą parduotuvėje „Maxima“ buvo tramdomas agresyvus vyriškis. Incidentas kilo apie 21 val., Taikos g. esančiame prekybos centre. Kaip pranešė policijos pareigūnai, pavojų aplinkiniams kėlęs vyras buvo sutramdytas ir išvežtas į policijos komisariatą.

Vilniuje policijos pareigūnai agresyvų vyrą tramdė ašarinėmis dujomis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilniuje policijos pareigūnai agresyvų vyrą tramdė ašarinėmis dujomis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2014, 10:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:47 AM

Įvykio liudininkė vilnietė Rasa pasakojo, kad agresyvų vyrą tramdė iš viso penki vyrai - trys policijos pareigūnai ir du apsaugos darbuotojai.

„Prabėgom vakare užėjau į parduotuvę ir prie įėjimo pamačiau ant žemės paguldytą vyrą. Jo veidas buvo kruvinas. Užėjus į parduotuvę pradėjo graužti akis. Pasirodo, kad viduje buvo pripurkšta ašarinių dujų“, - pasakojo Rasa.

Moterį nustebino, kad iš darbo vietų nė žingsnio nepajudėjo parduotuvės kasininkės. Buvo akivaizdu, kad darbuotojoms viduje papurkštos dujos graužia akis ir gerklę.

„Jos neturėjo net kuo burnos prisidengti, turėjo ten sėdėti. Aš labai greitai iš ten išbėgau. Nesuprantu, tie vyrai kaip mulai, kam reikėjo į parduotuvės vidų purkšti dujas? Juk ten buvo penki vyrai prieš vieną“, - sakė Rasa.

„Maxima“ atstovės Renatos Saulytės komentaras:

„Išties gegužės 11-osios vakarą vienoje iš MAXIMA X parduotuvių Vilniuje įvyko nemalonus incidentas. Neblaivus pilietis iš parduotuvės bandė pavogti prekių už daugiau nei 1000 litų. Apsaugos darbuotojams tai pastebėjus ir pilietį sulaikius, jis elgėsi labai agresyviai: plūdosi ir smurtavo prieš jį sulaikiusius apsaugos darbuotojus. Skubiai buvo pasitelkta pagalba - iškviesti policijos pareigūnai.

Siekiant, kad niekas nenukentėtų – nei apsaugos darbuotojai, nei parduotuvėje tuo metu buvę klientai ar darbuotojai, prieš agresyvų vagį buvo panaudotos leistinos specialiosios priemonės – ašarinės dujos.  Atvejai, kai, sulaikant nusikaltėlius, pasitelkiamos specialiosios priemonės - reti, specialiųjų priemonių imamasi tik išskirtiniais atvejais, kai gresia pavojus aplinkinių sveikatai ar netgi gyvybei.

Taip buvo pasielgta ir šįkart. Vis tik, ašarinių dujų kiekis, papurkštas parduotuvėje, nebuvo didelis, nei klientai, nei parduotuvės darbuotojai nuo jų nenukentėjo. Agresyvų pilietį sutramdžiau, jis buvo išvežtas į policijos nuovadą. Prekybos patalpos skubiai išvėdintos. Nuoširdžiai atsiprašome klientų, tuo metu buvusių parduotuvėje ir mačiusių šį incidentą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.