Pasieniečiai sulaikė 8 pažeidėjus iš Gruzijos ir Vietnamo

Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose pasieniečiai sulaikė neteisėtai sieną iš Baltarusijos perėjusius keturis gruzinus ir keturis vietnamiečius.

Nelegalų sulaikyme dalyvavo ir pareigūnai su tarnybiniu šunimi.<br>VSAT nuotr.
Nelegalų sulaikyme dalyvavo ir pareigūnai su tarnybiniu šunimi.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:06 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį VSAT Lavoriškių užkardos pasieniečiai Vilniaus rajone, kelyje Polockas – Vilnius, patikrino keturių įtartinų vyrų dokumentus. Nuo šios vietos iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 6 kilometrus.

Vienas asmuo VSAT pareigūnams pateikė Gruzijos piliečio asmens tapatybės kortelę, išduotą 34 metų vyro vardu. Jo bendrakeleiviai asmens dokumentų neturėjo. Jie prisistatė 19, 30 ir 31 metų Gruzijos piliečiais.

Sienos prieigas patikrinę Lavoriškių pasieniečiai aptiko ir pažeidimo vietą – keturi užsieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą pateko nuošalioje miškingoje vietovėje. Jie perlipo Lietuvos pusėje įrengtą apsauginę tvorą. Pažeidėjų avalynės įspaudai buvo aptikti ir ant Lietuvos teritorijoje esančios kontrolinės pėdsakų juostos.

Tai, kad būtent čia gruzinai neteisėtai perėjo sieną, patvirtino ir pasieniečių kinologas, čia dirbęs su tarnybiniu šunimi. Keturkojis prie sienos rastais pėdsakais atvedė iki pažeidėjų sulaikymo vietos kelyje Polockas – Vilnius. Netoliese yra tarpmiestinio susisiekimo autobusų stotelė, todėl įtariama, kad gruzinai galėjo planuoti pasiekti Vilnių ir tęsti kelionę į kurią nors Vakarų Europos valstybę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pažeidėjai uždaryti į areštinę.

Dar keturis užsieniečius, neteisėtai atsidūrusius Lietuvoje, šeštadienį sulaikė VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai. Apie įtartinus asmenis kolegoms pranešė ne tarnybos metu buvęs Kabelių užkardos pasienietis. Jis keturis atėjūnus pastebėjo Šalčininkų rajono miške netoli kelio Tetėnai – Pirčiupiai.

Operatyviai į nurodytą vietovę nusiųsti Specialiosios paskirties bei Purvėnų užkardos pareigūnai ketveriukę sulaikė. Du iš jų pasieniečiams pateikė 20 ir 28 metų Vietnamo piliečiams išduotus pasus, kuriuose nebuvo galiojančių Šengeno vizų. Dar du sulaikytieji dokumentų neturėjo. Jie VSAT pareigūnams prisistatė 28 ir 39 metų Vietnamo piliečiais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai vietnamiečių ketveriukę uždarė į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.