Teisėjams nusibodo S.Rachinšteino advokatų viražai

Šešėliniam milijonieriui Sergejui Rachinšteinui teismas žada skirti valstybės finansuojamą advokatą. Teisėjams nusibodo derinti grafikus su garsiais, bet labai užsiėmusiais teisininkais, rašo „Lietuvos rytas“.

S.Rachinšteinas vaikšto į teismą, bet posėdžiai nevyksta dėl advokatų kaltės.
S.Rachinšteinas vaikšto į teismą, bet posėdžiai nevyksta dėl advokatų kaltės.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 13, 2014, 7:32 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:48 AM

Dešimtmečio aferų byla iš vietos nejuda netgi nagrinėjama skubos tvarka.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) S.Rachinšteino ir jo pagalbininkų bylos posėdžius planuoja kiekvieną savaitę, bet jie dažniausiai baigiasi tuščių puslapių paieškomis advokatų kalendoriuose.

S.Rachinšteiną ir jo bendrininkus ginantys advokatai iš anksto yra suplanavę daugybę posėdžių, bylą stabdo ir teisiamųjų ligos.

VAT teisėjų kolegija advokatus dar prieš porą savaičių įspėjo, kad surastų juos galinčių pavaduoti kolegų. Jokių žinių iš advokatų nesulaukę teisėjai trims iš septynių teisiamųjų nusprendė skirti valstybės advokatus.

Pirmadienį savo naujų advokatų pavardes išgirdo viena teisiamų buhalterių Dalia Varanavičienė, S.Rachinšteino patėvis Anatolijus Matiažas ir milijonieriaus apsaugininku laikomas Arturas Beliajevas.

Teisme nepasirodė nė vienas iš trijų valstybės paskirtų advokatų. Iš juos skyrusios tarnybos VAT gavo atsakymą, jog teisininkams neužteko savaitės susipažinti su byla, kurią sudaro 300 tomų.

Posėdis buvo atidėtas kitai savaitei.

VAT teisėjų kolegijai vadovaujanti Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė įspėjo, jog valstybės advokatą skirs ir S.Rachinšteinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.