Už narkotikų platinimą čigonų taboro gyventoja kalės 10 metų

Sostinės apylinkės teismas pripažino kalta Vilniaus čigonų taboro gyventoją Liubę Lukauskienę ir skyrė jai subendrintą prokuroro prašytą 10 metų laisvės atėmimo bausmę už metamfetamino platinimą, didelio kiekio heroino bei metamfetamino laikymą turint tikslą parduoti ar kitaip platinti bei dalies jų išplatinimą, neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei svetimų asmens dokumentų laikymą.

Už narkotikų platinimą taboro gyventojai skirta 10 metų nelaisvės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Už narkotikų platinimą taboro gyventojai skirta 10 metų nelaisvės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:05 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, iš nuteistosios narkotines medžiagas pirkusį A. S. teismas nubaudė skirdamas 780 litų baudą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Vilniaus apygardos prokuroro T.U., praėjusių metų pavasarį Vilniaus tabore buvo surengta plataus masto policijos operacija, kurios metu buvo siekiama išsiaiškinti narkotikų platinimo vietas bei asmenis. Per operaciją buvo sulaikytas A. S., pas kurį rastas nedidelis kiekis (0,080 g) psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Paaiškėjo, kad vyras juos įsigijo iš L.Lukauskienės. Atlikus kratas jos namuose buvo rasta per 400 vnt. lankstinukų su įvairiomis narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, daugybė tuščių plastikinių maišelių, folijos ritinėlių, svarstyklių su narkotinių medžiagų pėdsakais, kitų asmenų dokumentai bei dujinis revolveris, kuriam L.Lukauskienė leidimo neturėjo.

Nuteistieji prisipažino padarę nusikalstamas veikas. Iki teismo sprendimo L.Lukauskienei buvo taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.