A.Matonio istorijoje - viskas slapta

Kriminalinės policijos biuro (KPB) informacija apie buvusio šios tarnybos viršininko Algirdo Matonio susitikimus tokia slapta, kad jos negalima atskleisti net neviešame teismo posėdyje.

Teismo posėdis.<br>D.Umbraso nuotr.
Teismo posėdis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 15, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:28 PM

Administracinę bylą dėl A.Matonio vairavimo išgėrus nagrinėjančiam Vilniaus miesto apylinkės teismui trečiadienį ir ketvirtadienio rytą KPB atsiuntė dvi pažymas, tačiau dėl slaptumo neleido jų naudoti teismo posėdžio metu.

Tikimasi, kad pažymose bus nurodyta, kur A.Matonis tarnybiniu automobiliu važiavo kovo 22-osios vakarą, ir kokią svarbią informaciją turėjo suteikti policijos vadovybei.

Vilniaus miesto apylinkės teismas KPB klausė, ar tą vakarą buvo suteikta informacija apie visuomenei gresiantį pavojų, ir kokių priemonių imtasi, kad grėsmė būtų pašalinta. KPB atsakė, jog to negali atskleisti teismui, nes A.Matonio advokatas neturi leidimo dirbti su slapta informacija.

Teismas atidėjo bylos nagrinėjimą ir dar kartą kreipėsi į KPB, kad šios pažymos būtų išslaptintos. Tuomet jas būtų galima paskelbti neviešame teismo posėdyje, o byloje naudoti kaip įrodymus.

Informaciją apie A.Matonio sulaikymą ir tarnybinį patikrinimą teismui atsiuntė ir Policijos departamentas (PD). Tačiau A.Matonio advokatas Ugnius Pėdnyčia šiose išvadose pasigedo vieno lapo. Jis neatmetė galimybės, kad PD jį išėmė specialiai.

A.Matonis nekomentavo, kas turėjo būti įrašyta dingusiame lape. „Nėra lapo, tai nėra. Viskas paaiškės vėliau", - atsakė iš pareigų policijoje atleistas ilgametis kriminalistas.

A.Matonis neblaivus prie vairo jis įkliuvo kovo 22-ąją, grįždamas iš Druskininkų. Apie įtartinai važiuojantį automobilį policijai pranešė iš paskos važiuojantis vairuotojas. Kriminalistui nustatyta 1,71 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.