Klaipėdoje išardytas kyšininkavimo tinklas

Klaipėdoje išardytas sisteminės korupcijos tinklas – septyni Valstybinės kelių transporto inspekcijos darbuotojai įtariami ėmę kyšius iš vairuotojų už tai, kad būtų užglaistyti jų padaryti pažeidimai.

Vilkikų vairuotojai žinojo apie klaipėdiečių inspektorių darbo metodus, pasidalydavo informacija apie tai, kiek reikia mokėti.
Vilkikų vairuotojai žinojo apie klaipėdiečių inspektorių darbo metodus, pasidalydavo informacija apie tai, kiek reikia mokėti.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 15, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:41 PM

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, įtarimus dėl kyšininkavimo pateikė septyniems Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos Klaipėdos regiono departamento vyriausiesiems inspektoriams. Visi jie – valstybės tarnautojai, rašo „Lietuvos rytas".

Du inspektoriai buvo sulaikyti iš karto po nusikalstamos veikos padarymo Klaipėdos rajone, mobiliajame poste netoli Jokūbavo. Jie iš Lenkijos piliečio buvo paėmę 20 eurų (69 litus). Paprastai kyšiai siekdavo nuo 40 iki 150 litų.

Įtariama, jog inspektoriai imdavo pinigus už tai, kad nebūtų dokumentuose fiksuojami vairuotojų padaryti vairavimo ir poilsio režimo reikalavimų pažeidimai ir jie išvengtų administracinės atsakomybės už krovinių vežimo taisyklių pažeidimus.

Į STT akiratį patekusių inspektorių veikla buvo sekama keletą mėnesių. Aiškėja, kad vairuotojai žinojo apie klaipėdiečių inspektorių darbo metodus, pasidalydavo informacija apie tai, kiek reikia mokėti.

„Pagal operatyvinę informaciją pradėtas tyrimas pasitvirtino. Neteisėto atlygio – kyšių – sumos nėra didelės – maždaug pusė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą numatytų baudų.

Tačiau tai sisteminės korupcijos atvejis. Kyšiai buvo imami ne tik iš Lietuvos vairuotojų, bet ir iš užsienio piliečių, vadinasi, buvo ne tik nusikalstama, bet ir menkinamas Lietuvos prestižas, – sakė STT Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkas Leonas Barišauskas. – Tokia informacija greit pasklinda ir kitose valstybėse. Be to, leistino darbo režimo nesilaikantys vairuotojai kelia grėsmę ne tik sau, bet ir aplinkiniams.“

Visiems įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Iš septynių inspektorių du nušalinti nuo darbo, du išėjo savo noru, trys tebedirba ir laukia teismo sprendimo. Iš viso tarnyboje yra šešiolika inspektorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.