Lazdijų pasieniečiai nutraukė gruzinų kelionę taksi į Lenkiją

Kalvarijos savivaldybėje Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė du neteisėtai Lietuvoje atsidūrusius gruzinus. Abu užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Pasieniečiai sulaikė dar du gruzinus nelegalus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai sulaikė dar du gruzinus nelegalus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:14 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Marijampolė–Suvalkai vykusį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz“. Transporto priemonė buvo pažymėta lietuviškais taksi numeriais ir skiriamaisiais ženklais.

Automobilį vairavusio 52 metų vyro, Lietuvos piliečio, dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau VSAT pareigūnų dėmesį iškart patraukė taksi vykę du keleiviai. Jie pasieniečiams pateikė Gruzijos piliečių pasus, išduotus vienmečiams 23 metų vyrams.

Kaip dažniausiai pasitaiko tokiais atvejais, užsieniečių dokumentuose nebuvo Šengeno vizų, leidžiančių trečiųjų šalių piliečiams teisėtai būti bendrijos erdvėje.

Pirminiais duomenimis, Gruzijos piliečiai Lietuvos ir Lenkijos sienos link taksi automobiliu atvažiavo iš Vilniaus. Kaip ir kur užsieniečiai neteisėtai pateko į šalį, aiškinsis ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto sienos perėjimo pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai.

Abu gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.