Medžiaga apie Sausio 13-osios įtariamąjį perduota prokuratūrai

Medžiaga apie Italijoje sulaikytą Rusijos pilietį, kuris gali būti vienas iš Sausio

Rusijos pilietis J.Melas, buvo sulaikytas šių metų kovo 12 dieną Panemunės pasienio kontrolės poste ir šiuo metu yra suimtas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Rusijos pilietis J.Melas, buvo sulaikytas šių metų kovo 12 dieną Panemunės pasienio kontrolės poste ir šiuo metu yra suimtas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-15 15:50, atnaujinta 2018-02-13 22:02

„Pagal visą tarptautinę teisę, tuo atveju, jeigu Interpolas įvykdo sulaikymą, medžiaga perduodama Policijos departamentui. Jis savo ruožtu perduoda sprendimams priimti Generalinei prokuratūrai. Visa medžiaga atiduota Generalinei prokuratūrai, kuri tvarkys visą procesą“, - ketvirtadienį BNS Seime sakė ministras.

Trečiadienį pranešta, kad Italijoje, Milano oro uoste, sulaikytas asmuo gali būti vienas iš Sausio 13-osios įvykių bylos įtariamųjų.

„Remiantis pradiniais duomenimis apie Italijos pareigūnų sulaikytą Rusijos Federacijos pilietį, sulaikytasis gali būti vienas iš įtariamųjų, kuris būdamas karininkas dalyvavo tragiškuose Sausio 13-osios įvykiuose prie Spaudos rūmų ir televizijos bokšto“, - rašoma prokuratūros pranešime.

Gavusi šią informaciją, Generalinė prokuratūra teigia nedelsdama pradėjusi tokiais atvejais būtiną tarptautinės teisinės procedūrą siekiant užtikrinti, kad pasitvirtinus pradinei informacijai dėl sulaikytojo tapatybės jo perdavimas Lietuvai įvyktų kuo sklandžiau.

Tai būtų jau antras šiemet sulaikomas šios bylos įtariamasis. Pirmas, Rusijos pilietis Jurijus Melis, buvo sulaikytas šių metų kovo 12 dieną Panemunės pasienio kontrolės poste ir šiuo metu yra suimtas.

Iš viso šiame ikiteisminiame tyrime teismas įtariamaisiais dėl galimo tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žudymo, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimo, draudžiamos karo atakos prieš civilius ir uždraustų karo priemonių naudojimo yra pripažinęs 79 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečius.

Šiuo metu bylą dėl karinių veiksmų Lietuvoje 1991 metų sausį, kai buvo nužudyta 14 civilių, 31 - sunkiai sutrikdyta sveikata ir daugiau nei 1000 žmonių buvo kitaip sužaloti, sudaro per 700 tomų medžiagos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.