Kelmės rajono miške – penkios tonos raugo

Kelmės rajono policijos komisariato aiškinasi, kas Tytuvėnų seniūnijos Sandravo miško masyve įsirengė didelį naminės degtinės fabriką.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 19, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:40 PM

Miško gilumoje įkurtą naminės degtinės fabriką praėjusį ketvirtadienį surado pogrindinių degtindarių ieškoję Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Miško proskynoje buvo rasta įranga naminei degtinei gaminti ir didžiulės metalinės talpos, pilnos raugo. Pareigūnai nustatė, kad naminės degtinės varymui čia buvo paruoša net 4910 litrai raugo.

Degtindarių užklupti nepavyko

Šalia savadarbės krosnies gulėjo deginimui paruoštos beržinės malkos.

Pogrindiniame degtinės fabrike buvo rastas ir vienas litras naminės. Manoma, kad ši degtinė čia buvo pagaminta anksčiau.

Degtindarių naminės varykloje pareigūnams užtikti nepavyko.

Patikslinus vietą, kur buvo rastas naminės degtinės fabrikas, paaiškėjo, kad jis įkurtas ne Raseinių, o Kelmės rajono teritorijoje.

Todėl išsiaiškinti, kas čia įrengė naminės degtinės varyklą, teks jau ne Raseinių, o Kelmės rajono policijos pareigūnams.

Sučiupo du degtindarius

Į pogrindinių degtindarių „medžioklę“ praėjusį ketvirtadienį išsiruošę Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai namo tuščiomis negrįžo.

Netoli Katauskių (Raseinių raj.) kaimo esančiame miške policininkai užtiko kitą naminės degtinės fabriką.

Pareigūnai čia plušėjusius degtindarius užklupo per patį gamybos procesą: iš upelio buvo pumpuojamas vanduo, kūrenosi laužas, ant kurio kaito katilas, o į pastatytą indą kapsėjo naminė.

Pastebėję pareigūnus du degtindariai bandė sprukti, bet buvo sulaikyti.

Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado metalinę talpą su dviem tonomis raugo ir devynias įvairaus dydžio plastikines talpas, kuriose buvo 150 litrų naminės.

Aiškino, kad naminę varė sau

Sučiuptus degtindarius: 30 metų M.V. ir 43 metų A.B. pareigūnai uždarė į areštinę. Dėl naminės degtinės gamybos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Abu degtindariai tikino, kad naminės degtinės nusprendė pasigaminti savo reikmėms.

Tuo pareigūnai nepatikėjo. Vienas sulaikytasis – 43 metų A.B. dėl tokios pat veiklos policijai įkliuvo ir pernai vasarą – jam iškelta bylą jau pasiekė teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.