Įspėjimas bėgliams: pasieniečių šunys moka kandžiotis

Pasieniečių šuo apkandžiojo dar vieną paklusti nenorėjusį ir pasipriešinti bandžiusį pažeidėją. Pareigūnai teigia, kad pasieniečių šunys kanda tik tada, jei sulaikomas asmuo priešinasi. Jei pažeidėjas sustoja ir paklusta pareigūnų nurodymams, šuo nieko blogo jam nepadarys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-20 11:45, atnaujinta 2018-02-13 17:55

Kaip antradienį pranešė Vilniaus apskrities VPK, naktį iš pirmadienio į antradienį apie 2 val. gautas pranešimas, kad į ligoninę dėl kairiojo dilbio kąstos žaizdos, dešinės ir kairės šlaunų kąstų žaizdų buvo atvežtas ir po suteiktos pagalbos išleistas į namus A.K. (gim. 1978 m.).

Vyriškis medikams paaiškino, kad Vilniaus r., Lavoriškių miške jį apkandžiojo pasieniečių šuo.

Portalo lrytas.lt žiniomis, A.K. buvo apkandžiotas per sulaikymą greta Baltarusijos sienos. Pareigūnai gaudė cigarečių kontrabandininkus. Vyriškis, pirminiais duomenimis, galėjo nepaklusti pareigūnų nurodymams ir bandė priešintis.

Po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto sienos perėjimo.

Pasieniečiai teigia, kad jų tarnybiniai šunys yra išmokyti sulaikyti pažeidėjus. Jei asmuo paklusta nurodymams, sustoja ir nesipriešina, šuo jį saugo iki atskiros komandos.

Tuo tarpu, jei sulaikomas asmuo priešinasi, mosuoja rankomis, bando šuniui įspirti ar suduoti, gyvūnas tai supranta kaip agresiją. Todėl jis gina save ir savo šeimininką. Ir kanda.

Pareigūnai pažeidėjus perspėja: nesipriešinkite, nes priešingu atveju teks išbandyti tarnybinio šuns dantų tvirtumą.

Panašus incidentas buvo užfiksuotas ir praėjusią savaitę. Pasieniečių šuo apkandžiojo du sulaikomus ir priešintis bandžiusius asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.