Policija įspėja: nesusigundykite kelyje pasiūlytu pigiu auksu

Pastaruoju metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai vis dažniau gauna pranešimus apie sukčius, tykančius kelyje. Vien pirmadienio popietę ir vakare ukmergiškiai pareigūnai sulaukė keleto tokių skambučių.

Policija perspėja nesusigundyti kelyje siūlomu auksu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija perspėja nesusigundyti kelyje siūlomu auksu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 1:53 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:45 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, paskambinę gyventojai praneša, kad automobilius stabdo į čigonus panašūs užsieniečiai. Dažniausiai tai – du stambaus sudėjimo vyriškiai, važinėjantys prabangiu tamsiai mėlynos spalvos automobiliu „Mercedes Benz“. Išskirtinis šios transporto priemonės požymis – vokiški valstybinės registracijos numeriai.

Sustabdę pravažiuojančias mašinas jie kuria istoriją, neva patys važiuoja į Latviją, jiems baigėsi degalai, o litų neturi. Vyrai rodo turintys tik kelis eurus ir siūlo savo aukso papuošalus mainyti į pinigus. Policijos žiniomis, prieš porą savaičių vienas vyriškis patikėjo – svetimšalis nusiėmė nuo kaklo storą aukso grandinę, taip neva įrodydamas, kad ji tikra.

Vyriškis susigundė ir už ją suplojo tūkstantį litų. Deja, paskui paaiškėjo, kad tai tik geltonai nudažytas pigus metalas. Nukentėjusysis rašyti pareiškimą atsisakė.

Policija turi žinių, kad pirmadienį įtartini svetimšaliai mašinas stabdė Kauno kelyje, prie posūkio į Dainavos kaimą, automagistralėje Vilnius–Panevėžys, kelyje į Anykščius, netoli Kavarsko. „Mercedes“ vairuotojas ir keleivis įkyriai siūlė pravažiuojantiesiems pirkti neva aukso gaminius. Į nurodytas vietas nedelsiant buvo išsiųsti patrulių ekipažai, bet surasti nurodyto mersedeso jiems nepavyko.

Šie sukčiai sau aukų ieško ne tik Ukmergės, bet ir kituose rajonuose. Policija perspėja gyventojus: būkite atidūs, nepasitikėkite nepažįstamais – vertingų daiktų pusvelčiui ir tokiu būdu niekas neparduoda. Kelyje pastebėję įtartinus asmenis, siūlančius įsigyti daiktų, praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.