Po išgertuvių – mirtini šiauliečio smūgiai sugėrovui

Sugėrovą mirtinai sumušęs šiaulietis 52 metų Sigytas Šeškas turės pakankamai laiko savo poelgiui apmąstyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 22, 2014, 5:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:24 PM

Kaltu dėl tyčinio nužudymo pripažintam S.Šeškui ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas skyrė vienuolika su puse metų nelaisvės.

Individualia veikla besivertusiam šiauliečiui teks atlyginti ir nužudytojo šeimai padarytus nuostolius.

Jo auka tapusio vyriškio dukrai S.Šeškas privalės atlyginti dviejų tūkstančių litų turtinę ir šimto tūkstančių litų neturtinę žalą.

Mirtinais smūgiais pasibaigusios išgertuvės, kuriose dalyvavo S.Šeškas ir jo draugas 45 metų Jurijus L., Šiauliuose įvyko pernai kovo 29-ąją.

Neseniai tėvo butą pardavęs ir į Gegužių gatvėje esantį bendrabučio kambarį gyventi persikraustęs Jurijus L. kartu su S.Šešku girtavo pas pažįstamą moterį. Vyrai gėrė degtinę.

Apie 23 valandą Jurijus L. patraukė į savo kambarį. Paskui jį išėjo ir S.Šeškas. Priėjęs prie savo kambario durų Jurijus L. jų niekaip negalėjo atidaryti.

Dėl to supykęs S.Šeškas sugėrovą ėmė mušti. Rankomis ir kojomis Jurijui L. į galvą bei kitas kūno vietas sugėrovas smogė keturis kartus.

Nuo stiprių smūgių Jurijui L. lūžo trys šonkauliai, į smegenis išsiliejo kraujas. Iš pradžių dar sąmonę turėjęs sumuštasis šiaip ne taip įėjo į savo kambarį ir atsigulė į lovą. Vėliau vyriškis sąmonę prarado.

Kitą dieną Jurijui L. taip ir neatsipeikėjus S.Šeškas iškvietė greitąją pagalbą. Medikai sumuštąjį nuvežė į ligoninę. Vyriškis buvo paguldytas į reanimacijos skyrių, tačiau taip ir neatgavęs sąmonės čia balandžio 10 dieną mirė.

Įtarimai dėl sugėrovo nužudymo krito ant S.Šeško. Sulaikytas ir į areštinę uždarytas šiaulietis tvirtino sugėrovo nemušęs – S.Šeško teigimu, Jurijų L. jau po išgertuvių kas nors galėjo sumušti gatvėje.

Tokia versija pareigūnų neįtikino. Juolab, kad atsirado du liudininkai, kurie matė, kaip S.Šeškas mušė Jurijų L.

Iki teismo verdikto dalį laiko laisvėje prabuvęs S.Šekas išklausyti nuosprendžio atėjo nešinas dviem didelėmis rankinėmis – vyriškis buvo pasiruošęs suėmimui.

Nuojauta kaltinamojo neapgavo – teismo sprendimu nuosprendį išklausęs S.Šeškas buvo suimtas teismo salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.