Tikrintojai snaudžia, o parduotuvė skęsta

Nors Statybų inspekcija dar žiemą sulaukė skundų dėl savavališkų darbų ant parduotuvių stogų, neskubėjo drausminti skandalingai pagarsėjusio šešėlinio milijonieriaus Sergejaus Rachinšteino darbininkų, rašo „Lietuvos rytas“. Gal prievaizdus pažadins vasaros liūtys?

Per stogą į parduotuvę „Iki“ užvakar žliaugė vanduo. Šis pastatas priklauso S.Rachinšteino įkurtai bendrovei.<br>D.Umbraso nuotr.
Per stogą į parduotuvę „Iki“ užvakar žliaugė vanduo. Šis pastatas priklauso S.Rachinšteino įkurtai bendrovei.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 22, 2014, 7:50 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:05 PM

Sostinėje praūžusi liūtis skandino Šeškinės gatvėje įsikūrusią parduotuvę „Iki“.

„Vanduo per stogą žliaugė taip, jog atrodė, kad trūko didžiulis vamzdis“, – pasakojo tuo metu jau prie kasos stovėjęs vilnietis Aurimas.

Kad iš parduotuvės išeitų sausomis kojomis, pirkėjai ant batų movėsi maišelius, o kasininkai kojas užsikėlė ant kėdžių.

Parduotuvės darbuotojai skubėjo iš lentynų kraustyti prekių, kai kurias spėjo uždengti plėvele.

Nuostolius tebeskaičiuoja

Prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis vakar teigė, jog, pirminiais duomenimis, dėl staigios ir smarkios liūties išsinėrė lietaus nuotekų stovas, todėl vanduo ėmė žliaugti į parduotuvę. Ji buvo trumpam uždaryta, bet vakar vėl veikė, o patirti nuostoliai dar tikslinami.

„Iki“ paprašė, kad dėl šio įvykio pasiaiškintų ir pastato savininkai – neoficialiai S.Rachinšteinui priklausanti bendrovė „Nekilnojamojo turto valdymas“, ir šį pastatą prižiūrinčios įmonės.

Statybas planavo ant stogų

Dėl šio pastato stogo prekybos tinklo savininkams jau ne kartą teko kreiptis į statybas prižiūrinčias tarnybas, patalpų būklę vertino ir pačių verslininkų samdyti specialistai.

Prekybos tinklo vadovams nerimą kėlė ant stogo prasidėję darbai. Specialistai neatmeta, kad šis potvynis – daugybės prekybos centrų savininko S.Rachinšteino statybininkų darbo rezultatas.

Nenorėdamas pirkti naujų žemės sklypų, turtuolis buvo sumanęs paaukštinti „Nekilnojamojo turto valdymui“ priklausančius pastatus.

Žolės pasėti nespėjo

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dar sausio mėnesį sustabdė nelegalias statybas ant sostinės A.J.Povilaičio gatvėje 20-uoju numeriu pažymėto pastato stogo.

Tačiau statybininkai jų neišsigando.

Po to, kai statybos buvo oficialiai sustabdytos, antstatas gerokai išaugo. Darbininkai pradėjo montuoti jo sienas.

Kol statybų prievaizdai dairėsi į stogus A.J.Povilaičio gatvėje, tos pačios bendrovės samdyti darbininkai užsiropštė ant Šeškinės gatvėje esančio parduotuvių pastato. Bet skundai dėl darbų ant stogo Statybų inspekciją pasiekė dar nespėjus nieko nuveikti.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, ant Šeškinėje esančio pastato stogo buvo planuojama sėti veją ir kloti trinkeles.

Prieš 30 metų pastatytame ir neseniai atnaujintame pastate veikia kavinė, daug nedidelių parduotuvių.

Šeimininkai – paslaptingi

Sužinoti, ką planuojama įrengti ant parduotuvių stogo, nepavyko ir Statybų inspekcijos darbuotojams, nors jie pareikalavo, kad „Nekilnojamojo turto valdymas“ pateiktų šio pastato dokumentus ir leidimą jį paaukštinti.

Statybų prižiūrėtojai jokių dokumentų iš pastato šeimininkų nesulaukė ir kažin ar sulauks.

Mat kovo mėnesį S.Rachinšteino ir jo bendrininkų galimai naujus finansinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai iškrėtė „Nekilnojamojo turto valdymo“ patalpas ir pasiėmė daugybę dokumentų.

„Tik gavę ir išnagrinėję būtinus dokumentus galėsime išsiaiškinti, ar darbininkų veiksmai neprieštarauja statybas reglamentuojantiems teisės aktams“, – sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė Vida Aliukonienė.

Susidaro įspūdis, kad statybų inspektoriai niekur neskuba, – šio pastato dokumentų paieškos trunka jau tris mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?