Vilniaus čigonus vėl sudrebino policijos kratos

Ketvirtadienį Vilniaus čigonų taborą vėl sudrebino policijos apgultis ir kratos. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba tabore surengė tikslinę policinę akciją „Narkotikams – NE“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 2:54 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:39 PM

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, jungtinės Vilniaus miesto kriminalinės ir viešosios policijos pajėgos ir atsakingi suinteresuotų ūkio subjektų  darbuotojai siekė užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms, susijusioms su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta; atskleisti kitus teisės pažeidimus  (vogtų daiktų supirkimo, vaikų nepriežiūros, elektros energijos vagysčių atvejus ir kt.) ir juos užkardyti.

Akcijoje dalyvavo 100 pareigūnų ir suinteresuotų ūkio subjektų specialistų. Veikiant pagal nuo 2014 sausio 1 d. iki balandžio 30 d. surinktus kriminalinės žvalgybos duomenis ir naudojantis iš narkotikų vartotojų bei Vilniuje įrengtų vaizdo stebėjimo vaizdo kamerų gauta informacija, buvo atlikta 16 sankcionuotų kratų pagal 12 anksčiau pradėtų ikiteisminių tyrimų.

Patikrinta per 50 asmenų, sulaikyta ir policijos komisariatą pristatyta 15 asmenų. Rasta ir paimta dešimtys heroino dozių; aguonų ir dalių koncentrato, kanapių ir jų dalių; elektroninės svarstyklės; apie 60 tūkst. litų, kuriuos turėjo niekur nedirbantys asmenys; aukso dirbinių; įtariama, vogti mobiliojo ryšio telefonai. Nustatytas ir 1973 m. gimęs asmuo, pavogęs vieną telefonų.

Be to, nustatytas vienas asmuo, policinės priemonės metu netoli taboro įvykdęs plėšimą – R.S. (gim. 1974 m.).

Rodūnios kelio taboro dalyje buvo aptiktas neteisėtas elektros energijos prisijungimas ir, bendradarbiaujant su AB LESTO darbuotojais, užkirstas kelias elektros energijos vagystei – 8 statiniams atjungti neteisėti elektros įvadai.

Policinės priemonės yra tęsiamos, sulaikytų asmenų skaičius gali didėti. Jau ketvirtadienį bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo sulaikytiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.