Podukrą tvirkino trejus metus

Trejus metus mažametę podukrą lytiškai prievartavusį, pernai lapkritį suimtą Utenos rajono gyventoją 40-metį Rolandą L. Panevėžio apygardos teismas leido toliau palikti už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 28, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:07 AM

Smulkaus sudėjimo, nedidelio ūgio vyras teisme slėpė veidą, dangstėsi. Net ir būdamas brandaus amžiaus, prievartautojas atrodo kur kas jaunesnis nei yra iš tikrųjų, rašo „Lietuvos rytas".

Utenos pareigūnai surinko pakankamai įrodymų, kad Rolandas L. beveik trejus metus lytiškai išnaudojo savo mažametę podukrą.

Jis mergaitę pradėjo tvirkinti tuomet, kai jai sukako vienuolika. Tik būdama trylikos ji išdrįso papasakoti artimiesiems, ką su ja naktimis veikia girtas ir apsvaigęs nuo narkotikų patėvis.

Į alkoholį ir narkotikus įjunkęs Rolandas buvo priklausomas ir nuo pornografinių filmų. Apsvaigęs jis žiūrėdavo tokius filmus, taip pat liepdavo mažametei kartu žiūrėti.

Paskui reikalaudavo, kad ji darytų tai, ką buvo mačiusi filmuose. Naktį jis atslinkdavo į mažametės lovą ir liepdavo paklusti – vykdyti iškrypėliškus reikalavimus.

Mergaitė žadėdavo pasiskųsti motinai, tačiau Rolandas L. atrėždavo, kad mama ja nepatikės ir apkaltins melu. Kelis kartus patėvio prievartą prieš mergaitę naktį girdėjo jos jaunėlis brolis.

Rolandas L. savo auką augino nuo trejų metų. Kai jis apsigyveno su mergaitės motina, ji jau turėjo kelis vaikus. Moteris kartu su Rolandu L. susilaukė dar vieno vaiko. Niekam nekilo įtarimų, kai jis pasiimdavo mergaitę ir su ja viena išvažiuodavo į kitą rajoną pas savo tetą.

Tai būdavo proga saugiai, nepastebėtam žmonos lytiškai išnaudoti vaiką. Mergaitės motina mylėjo vyrą ir jam pataikavo. Uteniškis dažnai girtas sėsdavo prie automobilio vairo. Ne kartą sustabdytas policijos teisės vairuoti neturintis Rolandas L. prarado kelis šeimos automobilius. Tačiau žmona neprieštaraudavo, kai jis pirkdavo naują ir vėl girtas sėsdavo prie vairo.

Galų gale artimieji pastebėjo, kad mažametė labai liūdna, įsitempusi. Be to, ji labai atžariai ir nepagarbiai elgėsi su savo patėviu. Buvo matyti, kad mergaitė jo tiesiog nekenčia.

Klausiama, kas negerai, ji nesipasakojo. Tačiau kartą močiutė pasiėmė anūkę ir išsivežė į savo namus.

Ten 13-metė iš pradžių užsiminė, kad patėvis ją verčia žiūrėti „negerus filmukus“. Vėliau atsivėrė ir papasakojo, kad būdamas neblaivus Rolandas L. ją tvirkina ir prievartauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.