Pogrindinėje degalinėje litras dyzelio kainavo 3,80 lito

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) specialistai kartu su Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnais demaskavo nelegalią degalinę, kurioje buvo prekiaujama dyzelinu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 28, 2014, 1:51 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:42 AM

Vienoje Akmenės rajono sodyboje įrengtoje pogrindinėje degalinėje pareigūnai aptiko apie 1700 litų dyzelinių degalų. Juos pardavinėjo sodybos šeimininkas. Litras dyzelino nelegalioje degalinėje kainavo 3,80 Lt.

Legalių degalinių tinkluose litras dyzelino kainuoja apie 4,5 lito, tad Akmenės rajone įkurta pogrindinė degalinė klientų nestokojo.

Tikrintojų automobiliui įsukus į „degalinės“ kiemą, kaip tik buvo pilami degalai į automobilio „Volswagen Passat“  baką. Vairuotojui atsiskaičius, atėjo pareigūnų eilė. Jie nusipirko kanistrą dyzelino, už litrą sumokėję po 3,80 Lt.

Per patikrinimą iš ūkiniame pastate įrengtos stacionarios degalų talpyklos pareigūnai paėmė beveik 1700 litrų dyzelino, kurio mėginiai išsiųsti į laboratoriją.

Netrukus Šiaulių AVMI pasiekė informacija, kad gyventojas tuščios talpyklos nelaikė ir vėl įsigijo 1000 litrų dyzelino.

Prieš ketverius metus tuomet dar neregistruotoje talpykloje buvo rasta 2500 litrų neteisėtai laikomų degalų, kuriuos Akmenės rajono gyventojas pardavinėjo už litrą prašydamas 3,10 Lt.

Tada nelegalios degalinės savininkas buvo nubaustas 1000 litų bauda.

Dabar pažeidėjui už neteisėtą prekybą naftos produktais gresia administracinė byla, tūkstantinės baudos bei naftos produktų ir iš šios veiklos gautų pajamų konfiskavimas (už naftos produktų pardavimą neturint licencijos baudžiama nuo 5000 iki 10 000 litų bauda bei naftos produktų bei gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu).

Prekiauti naftos produktais gali tik juridiniai asmenys, turintys licenciją.

„Gyventojas tvirtina degalus įsigijęs savo reikmėms, turėjo jų įsigijimą patvirtinančius dokumentus. Jo pustrečio kubinio metro  talpykla registruota mokesčių inspekcijoje.

Sodybos šeimininkas tikrintojams parodė vedamą apskaitą ir pateikė degalų talpyklose laikomų naftos produktų apskaitos žurnalą.

Žmogus žino, kad pardavinėti degalų negalima, tačiau jis neva iš geros širdies gelbsti vairuotojus varikliui užgesus. 

Geraširdiškumas kaip ant delno – pats perka dyzeliną po 4,2 Lt, kaip rodo jo pateikti dokumentai, o nelaimėliams parduoda vos ne puse lito pigiau“, – sakė Šiaulių AVMI Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.