Beteisis latvis įkliuvo su 12 mln. vertės narkotikų siunta

Muitinės pareigūnai naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos ir Latvijos pasienyje sulaikė 312 kg hašišo siuntą. Vilkiką vairavęs Latvijos pilietis narkotikus vežėsi tiesiog mašinos kabinoje. Jų vertė – daugiau kaip 12 mln. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:59 AM

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, pirmadienį sustiprintą transporto priemonių kontrolę vykdę Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai Lietuvos ir Latvijos pasienyje stabdė ir tikrino automobilius.

Latvijos piliečio S.F. vairuojamą krovininį vilkiką „Iveco“ pareigūnai sustabdė apie 24 val. nakties kelyje A12, ties Kalviais. Pareigūnams paprašius vairuotojo pažymėjimo, paaiškėjo, kad prie vairo sėdintis asmuo jo neturi, t.y. tiesiog neturi teisės vairuoti automobilio.

Dar labiau muitinės pareigūnai nustebo, kai, vos pažvelgę į „Iveco“ kabiną, išvydo, kad ant vairuotojo miegamojo gulto pūpso plastikinių paketų krūva. Antra tiek paketų surasta ir po miegamuoju gultu. Muitininkai kabinoje aptiko iš viso 150 vnt. tokių paketų (kiekvienas jų svėrė apie 2 kg) su presuota rudos spalvos medžiaga. Pirminio narkotikų nustatymo testo duomenimis, paketuose buvo hašišas.

Iš viso pareigūnai tą naktį sulaikė 312 kg hašišo, toks narkotikų kiekis juodojoje rinkoje vertas apie 12 mln. 500 tūkst. litų.

S.F. buvo sulaikytas dviem paroms, ketvirtadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas trims mėnesiams.

MKT Klaipėdos skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl labai didelio kiekio narkotikų kontrabandos. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki penkiolikos metų.

Tai ne pirmas pareigūnų smūgis narkotikų kontrabandininkams. Prieš du mėnesius, 2014 m. balandžio pradžioje, muitinės kriminalistai panašią 300 kg hašišo siuntą sulaikė pasienyje su Lenkija.

Pareigūnų manymu tiek šią savaitę, tiek prieš du mėnesius sulaikytas hašišas yra afrikietiškos kilmės. Lietuva pastaraisiais metais yra tapusi tranzitiniu punktu gabenant į Rusiją kokainą ir hašišą, taip pat marihuaną. Pastaroji dažniausiai nelegaliai atplukdoma iš Maroko į Ispaniją per Gibraltaro sąsiaurį.

Pernai Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė daugiau nei toną įvairių narkotikų (hašišo, amfetamino, naujųjų psichoaktyvių medžiagų), kurių vertė juodojoje rinkoje būtų skaičiuojama maždaug 40 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.