Kaune demaskuotas eismo įvykius imitavęs pėsčiasis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gauna pranešimų apie Kauno gatvėse pėsčiojo imituojamus eismo įvykius, kuomet jis neva būna sužalojamas automobilio. Pėsčiasis įvykio vietoje medikų pagalbos ir policijos nepageidauja, apgaulės būdu stengiasi įvykio vietoje iš vairuotojų išvilioti pinigų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:59 AM

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, turimais duomenimis, minėtas pėsčiasis – kaunietis  A.R. (gim. 1968 m.) – 2012-2013 m. imituodavo eismo įvykius Vilniuje, 2013-2014 m. – Kaune, galimai ir kituose miestuose bei miesteliuose. 

A.R. dažniausia prisistato išgalvotais vardu ir pavarde. Kriminalistų žiniomis, kaunietis tokios veiklos ėmėsi dar 2008 metais, kai imitavo mažiausiai 2 eismo įvykiu Tauragėje ir Vilniuje. 

2012-2013 metais keli tokie atvejai vėl užfiksuoti sostinėje, kelis kartus jam pavyko išvilioti pinigų iš išsigandusių vairuotojų.  Pernai birželio mėnesį apgavikui labai nepasisekė. Jis mėgino apgauti Panerių gatve važiavusį vairuotoją, tačiau netyčia pakišo koją po mašinos ratu ir susilaužė galūnę. Kurį laiką pamėgto pasipelnymo būdo teko atsisakyti.

Visai seniai vėl užfiksuoti du mėginimai apgauti vairuotojus Kaune, Savanorių prospekte. Vienas vairuotojas už tariamą žalą sumokėjo 20 litų. 

"Vyriškis dažniausiai nusižiūri sukantį automobilį, tuomet stengiasi prie jo prisiartinti ir lazda stukteli į kėbulą. Vairuotojui susidaro įspūdis, kad tikrai kliudė žmogų", - pasakojo tyrime dalyvaujantis pareigūnas.  

Vairuotojus, susidūrusius su tokia situacija ar atpažinusius nuotraukoje esantį asmenį, kaip tą, nuo kurio nukentėjo, pareigūnai prašo kreiptis į artimiausią policijos komisariatą arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.