Teisėjams grasinusiam kaliniui pridėta dar 10 metų nelaisvės

Ne kartą iš įkalinimo vietų įvairių teismų teisėjams rašęs grasinamo pobūdžio laiškus, iš teisėjų reikalavęs įspūdingų pinigų sumų, penktadienį nuosprendį Klaipėdos apygardos teisme išgirdo 20-metis klaipėdietis. Jis nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme.

Už grasinimus teisėjams ir turto prievartavimą jaunas vyras nuteistas 10 metų nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Už grasinimus teisėjams ir turto prievartavimą jaunas vyras nuteistas 10 metų nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:50 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra, net 17 kartų per neilgą savo gyvenimą jau teistas A.K. šįkart už grotų pasiųstas už tai, kad 2013 m. vasarą, kalėdamas Lukiškių ir Šiaulių tardymo izoliatoriuose, Klaipėdos apylinkės teismui atsiuntė du grasinamo pobūdžio laiškus, kuriuose ne tik nepagarbiai atsiliepė apie teismą ir teisėjus, grasino jiems susidoroti, bet ir nurodydamas konkrečias jų pavardes, reikalavo didžiulių pinigų sumų.

Todėl klaipėdietis buvo teisiamas ir dėl turto prievartavimo bei grasinimo nužudyti. Dėl pastarojo kaltinimo jis išteisintas.

„Skiriant nuteistajam bausmę, ji buvo subendrinta su kitų teismų už analogiškas nusikalstamas veikas jau paskirtų nuosprendžių bausmėmis, todėl galutinė bausmė, kaip ir buvo prašyta baigiamojoje kalboje teisme, skirta 10 metų laisvės atėmimo“, – paaiškino valstybės kaltintoja, Klaipėdos apylinkės prokurorė Gina Skersinskytė.

Teismo nuosprendyje, be kita ko, sakoma: „Viešojoje erdvėje vis garsiau skamba įvairių radikaliai nusiteikusių, valstybės pagrindus ignoruojančių ir teisinių argumentų kalbos sąmoningai nenorinčių girdėti asmenų pasisakymai, kuriais žeminamos valstybės institucijos ir jų pareigūnai, teismų valdžia ir teisėjų garbė bei orumas.“ 

Pasak teismo, teisiamojo nusikalstamų išpuolių pradžia kaip tik ir sutampa su tuo laikotarpiu, „kai teismų ir teisėjų puolimas visuomenės informavimo priemonėmis bei kai kurių valstybės pareigūnų ir politikų skleidžiamomis neigiamomis nuomonėmis apie teismų veiklą buvo ypač aktyvus ir kaltinamajam darė ypač didelę neigiamą įtaką“.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.