Buvęs Kraujo donorystės centro vadovas neatvyko į teismą

Trečiadienį Kauno apygardos teismas ketino naginėti Kraujo donorystės centro ir jo buvusio vadovo Arūno Jono Venslausko baudžiamąją bylą. Tačiau, nepavykus įteikti kaltinamajam šaukimo ir jam nepasirodžius teismo posėdyje,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:46 AM

A.J.Venslauskas kaltinamas tuo, kad būdamas bendrovės direktoriumi, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir siekdamas turtinės naudos apgaule išvengė didelės vertės turtinės prievolės, suklastojo tikrus dokumentus ir juos panaudojo, dėl ko buvo padaryta didelės žalos. Taip pat jis neteisėtai vertėsi ūkine, komercine veikla.

Įtarimai jo vadovautai įstaigai pateikti 2012 metų rugsėjį. Nustatyta, kad Kraujo donorystės centras, neturėdamas reikiamų leidimų, 2007-2009 metais pagal sutartį su užsienio farmacijos įmone iš Lietuvos išvežė ir minėtai įmonei pardavė tam tikrą iš donorų surinktos kraujo plazmos kiekį. Deklaruota, kad kraujo plazma išvežta frakcionuoti (perdirbti) - taip centras išvengdavo prievolės grąžinti į Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą lėšas, skirtas donorų kompensacijoms. Centrui yra paskelbtas bankrotas.

Teismo posėdyje dalyvavęs įgaliotasis bankroto administratoriaus atstovas teigė, kad A.J.Venslauskas vengia atsiimti šaukimus ir bankroto byloje. Jo teigimu, kol kas buvusio Kraujo donorystės centro vadovo atvesdinti neprireikė, nes priėmus tokį sprendimą jis teismo posėdžiuose pasirodydavo pats.

Kraujo donorystės centras įkurtas 1941 metais kaip Kauno kraujo transfuzijos stotis. Keitusi pavadinimus (Kauno kraujo perpylimo stotis, Kauno kraujo centras) valstybės nuosavybe įmonė ji išliko iki 1993 metų, tuomet reorganizuota į bendrą Lietuvos ir JAV įmonę, uždarąją akcinę bendrovę „Binational Plasma“, o pastaroji 2005 metais pasikeitus akcinio kapitalo JAV savininkams, buvo pertvarkyta į Kraujo donorystės centrą. Centras skelbėsi Lietuvos kraujo komponentų gamyboje užimantis daugiau kaip trečdalį rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?