Patiklūs gyventojai sukčių kišenes papildė beveik 10 tūkst. litų

Per pastarąsias dienas apgavikai iš patiklių gyventojų Alytaus apskrityje išviliojo daugiau kaip 10 tūkst. litų. Dažniausiai senyvo amžiaus žmonės, išgirdę apie tariamą artimojo nelaimę, matyt, pamiršta visą informaciją apie smailialiežuvius ir ne vienus metus taupytus pinigus lengva ranka atiduoda nepažįstamiesiems.

Alytaus policija: patiklūs gyventojai sukčių kišenes papildė beveik 10 tūkst. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Alytaus policija: patiklūs gyventojai sukčių kišenes papildė beveik 10 tūkst. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:26 AM

Alytaus policija perspėja gyventojus būti itin dėmesingus, neprarasti budrumo ir nesileisti apgaunamiems sukčių. Privalu žinoti, kad sukčiai tampa vis atsargesni, gudresni ir nuolat tobulina žmonių apgaulės taktiką.

Policija nuolat įspėja visuomenę, kad netikėtų į mobiliuosius telefonus  siunčiamomis žinutėmis apie neva laimėtus prizus, pareigūnu arba giminaičiu prisistatančio asmens skambučiais dėl ištikusios nelaimės. Dauguma gyventojų jau žino apie tokius sukčiavimo būdus, tačiau į sukčių pinkles patenkančių ir nukentėjusių žmonių nuolat atsiranda.

Policija dar kartą atkreipia dėmesį, kad telefoniniai sukčiai aktyvėja ir, atsižvelgdami į svarbius visuomenės įvykius, vis randa naujų apgaulės būdų.

Policijos pareigūnai telefonu niekada neprašys pinigų atliekamoms procedūroms spręsti, o į namus atvykęs pareigūnas būtinai prisistatys ir pateiks tarnybinį pažymėjimą.

Policija primygtinai įspėja: sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

Per pirmus penkis šių metų mėnesius Alytaus apskrities VPK prižiūrimoje teritorijoje užregistruota 90 sukčiavimo atvejų, o 2013 metais − 26,2 proc. daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.