Draugą gelbėti suskubę šiauliečiai virto budeliais

Pagalbos paprašiusio draugo gelbėti atskubėję šiauliečiai žiauriai susidorojo su niekuo dėtais vaikinais. Vienas jų iki šiol gydomas užsienyje, jį medikai moko ir vaikščioti, ir kalbėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 7, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 AM

Kraupią egzekuciją surengusiems šiauliečiams 27 metų Arvydui Ostapkovičiui, 26 metų Karoliui Ramanauskui, 27 metų Simonui Marketovui ir 24 metų Aurimui Petravičiui teismas skyrė 5 metų įkalinimo bausmę.

Iš šių nuteistųjų nukentėjusiajam ir jo namiškiams priteista per 214 tūkstančių litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Penktas teisiamasis 29 metų Mantautas Šimkus mušė kitą nukentėjusįjį, todėl buvo nuteistas 1 metus kalėti už viešosios tvarkos nepaisymą. Šis šiaulietis į teismo salę buvo atvesdintas surakintas, nes jau yra nuteistas už smurtinį nusikaltimą.

Banditas pasislėpė užsienyje

Tarp teisiamųjų nebuvo radviliškiečio 26 metų Simo Krenciaus. Šis dar ir plėšimu įtariamas vaikinas po nusikaltimo spruko iš Lietuvos, todėl yra paskelbta tarptautinė jo paieška.

Būtent dėl S.Krenciaus ir užvirė kruvina drama, per kurią buvo sužaloti niekuo dėti šiauliečiai.

Popiet savo bičiuliui A.Ostapkovičiui paskambinęs S.Krencius pasiguodė buvęs užpultas Rėkyvoje, todėl paprašė skubėti į pagalbą.

Radviliškietis tikino, kad per konfliktą jo mašinai buvo išdaužyti langai, atimta auksinė grandinėlė ir 2000 litų.

Gauja kaltųjų ir neieškojo

Su atskubėjusiais bičiuliais skriaudiko ieškoti pradėjęs S.Krencius atpažino užpuoliko mašiną, bet prie parduotuvės buvo ne vienas asmuo, o jaunuolių grupė.

Banditai nesiaiškino, kas mušė ir apiplėšė S.Krencių – ėmė talžyti visus iš eilės. Labiausiai kliuvo Šiaulių universitete studijuojančiam Artūrui P., kurį parkritusį užpuolikai spardė į galvą.

Teisiamieji bandė įtikinėti, kad šį šiaulietį mušė tik S.Krencius, bet liudytojų parodymai paneigė šią versiją.

Nustatyta, kad jo nemušė tik M.Šimkus, nes jis nusivijo ir užpuolė kitą vaikiną.

Bando sugrįžti į gyvenimą

A.Ostapkovičius buvo sučiuptas besislapstantis užsienyje. Nuo bausmės pasprukti bandžiusį banditą pareigūnai rado Olandijoje, todėl nuteistajam teks atlyginti ir ekstradicijos išlaidas - beveik 6000 litų.

Per egzekuciją nukentėjęs Artūras P. pamažu bando grįžti į gyvenimą. Užsienyje gydomas vaikinas yra pripažintas neįgaliuoju, jis tik dabar pradėjo iš naujo mokytis kalbėti ir vaikščioti.

Visas aplinkybes ištyręs Šiaulių apygardos teismas konstatavo, kad Artūras P. ir dar keli nukentėję vaikinai buvo užpulti be jokios priežasties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.