Sugyventinę terorizavęs apšaudytas vyras atsidūrė areštinėje

Klaipėdos policijos pareigūnai sulaikė vyrą, kuris panaudojo šaunamąjį ginklą viešoje vietoje. Paaiškėjo, kad jis šitokiu būdu „auklėjo“ buvusį savo sugyventinės gyvenimo draugą už tai, kad šis moterį nuolat skriaudė.

Sugyventinę terorizavęs klaipėdietis buvo apšaudytas ir atsidūrė areštinėje.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Sugyventinę terorizavęs klaipėdietis buvo apšaudytas ir atsidūrė areštinėje.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 8, 2014, 1:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 AM

Reaguodami į pranešimą dėl ginklo panaudojimo Patrulių rinktinės pareigūnai Klaipėdoje, birželio viduryje, Ryšininkų gatvės daugiabučio namo kieme sulaikė penkis kartus už turtinio pobūdžio nusikaltimus ir nužudymą teistą 1974 m. gimusį klaipėdietį ir už vagystę teistą 1993 metais gimusį jo sūnėną.

Gauta duomenų, kad šie vyrai buvo sužaloti iš nedidelės galios šaunamojo ginklo. Medicinos įstaigoje neblaiviems nukentėjusiesiems nustatyti veido, kaklo, kojų šautiniai sužalojimai.

Netrukus buvo išaiškintas ir anksčiau neteistas įtariamasis. Jis per apklausą paaiškino, kad konfliktas tarp jo ir neblaivių vyriškių kilo aiškinantis santykius dėl jo dabartinės ir vieno nukentėjusiojo buvusios sugyventinės. Esą moteris buvo nuolat terorizuojama. Gindamasis nuo neblaivių užpuolikų, iš kurių vienas buvo ginkluotas elektroimpulsiniu prietaisu, jis po perspėjamo šūvio į orą buvo priverstas atsišaudyti.

Tyrėjai patikrino viešosios tvarkos pažeidimu įtariamo šaulio iškeltą versiją ir apklausė keturiasdešimtmetę jo draugę. Moteris patvirtino, kad buvo skriaudžiama. Jos buvęs ir nuo kulkų nukentėjęs sugyventinis sulaikytas bei uždarytas į uostamiesčio areštinę. Vyrui pareikšti įtarimai dėl smurto prieš šeimos narį ir mobiliojo telefono pagrobimo. Anksčiau teistą smurtautoją teismas leido suimti vienam mėnesiui.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skiria ypatingą dėmesį rengiamų, daromų ar padarytų nusikalstamų veikų, kurių metu buvo panaudoti šaunamieji ginklai, užkardymui, atskleidimui bei tyrimui.

Gyventojai iki liepos pirmos dienos privalėjo policijos įstaigose užregistruoti ir gauti neterminuotus leidimus laikyti (nešiotis) dujinius pistoletus bei revolverius, taip pat nedidelės galios šaunamuosius ginklus.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą tokiais ginklais numato baudžiamąją atsakomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.