Suimtas suklastotą vairuotojo pažymėjimą pateikęs kazachas

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė į Lenkiją vykusį kazachą, kuris dokumentų kontrolės metu pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Užsienietis suimtas 2 mėnesiams.

Kazachstano vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Kazachstano vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:06 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Opel Vectra“ su lenkiškais numeriais.

Prieš nelegalią migraciją kovojantys pasieniečiai patikrino juo vykusių trijų Kazachstano piliečių dokumentus. Automobilį vairavo 29-erių kazachas. Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad jo pateiktas kazachiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Užsienietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kitų dviejų kazachų dokumentai buvo tvarkingi, todėl pasieniečiai jiems automobiliu „Opel Vectra“ leido išvykti į Lenkiją.

Savaitgalį Lazdijų rajono apylinkės teismas sulaikytą Kazachstano pilietį leido suimti 2 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.