Tyrėjai Jono Radzevičiaus kraujyje ieško ir kvaišalų pėdsako

Upės gatvėje Vilniuje pėsčiąjį mirtinai sužalojęs „Teleloto“ vedėjas Jonas Radzevičius tikrai buvo neblaivus. Tai dar praėjusią savaitę paskelbė ekspertai, bet dar nėra tikslaus atsakymo, kiek promilių alkoholio rasta jo kraujyje.

J.Radzevičius avariją sukėlė būdamas neblaivus.<br>T.Bauro nuotr.
J.Radzevičius avariją sukėlė būdamas neblaivus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-07-14 13:13, atnaujinta 2018-02-12 00:09

Ekspertai pateikė išvadas, kad J.Radzevičiaus organizme rasta daugiau nei 2 promilės alkoholio. Lrytas.lt šaltinių duomenimis, sostinės policijos pareigūnams dar praėjusios savaitės viduryje buvo pranešta, jog laidos vedėjui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – daugiau nei 2,5 promilės alkoholio.

Be to, dar negautos išvados ir dėl narkotikų. Priklausomybės ligų centre J.Radzevičius atsisakė duoti šlapimo mėginį atlikti šiam testui. Ar jo organizme galėjo būti narkotinių medžiagų, ekspertai nustatinės iš kraujo mėginio.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius paaiškino, jog kelių policijai ekspertai iš tiesų buvo pateikę atsakymus  dėl  J.Radzevičiaus  organizme rasto alkoholio kiekio, tačiau galutinės išvados bus žinomos ir  pateiktos atlikus kompleksinį kraujo tyrimą - dėl alkoholio ir dėl narkotikų.  Kraujo tyrimas dėl narkotikų užtrunka apie dvi savaites. Pareigūnai tikisi, jog Priklausomybės ligų centras išvadas pateiks šios savaitės pabaigoje. 

Penkių vaikų tėvas, laidų ir renginių vedėjas kruvinais dantimis sodinamas į policijos automobilį atrodė dviprasmiškai. Sunkiai aplinkoje besiorientuojantį vyrą pareigūnai nuvežė tiesiai į Vilniaus priklausomybės ligų centrą (VPLC) – imti kraujo blaivumui nustatyti.

Tragedija virtusi avarija liepos 4-ąją įvyko Vilniaus centre, Upės gatvėje, 37 metų J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ iš pradžių partrenkė 67 metų pėsčiąjį, vėliau išlėkė iš gatvės ir, išrausęs velėną, užšoko ant automobilių stovėjimo aikštelės.

Įtariamasis avarijos kaltininkas pareigūnams nesipriešino, buvo sutrikęs, sunkiai orientavosi aplinkoje, pareigūnai jį vis prilaikė už parankių. Vyras po avarijos galėjo būti ištiktas šoko. Jis išvežtas į policijos komisariatą apklausai. Pats J.Radzevičius neigia, kad buvo išgėręs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.