Vilniaus televizijos bokšto papėdėje rastas nužudytas vyras

Vilniaus policija antradienį pradėjo tyrimą ir aiškinasi mįslingas vyriškio mirties aplinkybes. Kadangi ant vyro kūno aptikta smurto žymių, neatmetama, kad jis galėjo būti nužudytas.

Manoma, kad miškelyje greta Vilniaus televizijos bokšto rastas negyvas vyras buvo nužudytas.<br>V.Balkūno nuotr.
Manoma, kad miškelyje greta Vilniaus televizijos bokšto rastas negyvas vyras buvo nužudytas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-07-15 12:22, atnaujinta 2018-02-11 23:38

Pranešimą apie Karoliniškėse, Sausio 13-osios g., greta garažų gulintį vyrą Vilniaus policija antradienį gavo 9 val. 14 min. Buvo pranešta, kad vyro galva kruvina.

Atvykę policijos patruliai patvirtino, kad nurodytoje vietoje iš tiesų guli kruvinas vyras. Buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Tačiau jie konstatavo, kad vyras negyvas.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos ekspertai. Įtarus, kad vyras galėjo būti nužudytas, į įvykio vietą atvažiavo ir smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai.

Policija įvykio vietą pradėjo apžiūrinėti ir su tarnybiniais šunimis. Policijos kinologai naršė apylinkes ir ieškojo įkalčių bei įtariamųjų pėdsakų.

Kūnas rastas miškelyje virš garažų, visai greta Vilniaus televizijos bokšto. Manoma, kad mirtinų sužalojimų vyriškis patyrė toje vietoje, kur ir buvo rastas. Ekspertai po jo kaire akimi rado pjautinių žaizdų. Vėliau policija oficialiai pranešė, kad ant jo veido rastos „muštinės ir plėštinės žaizdos, kraujosruva veide“.

Greta gulėjo ir vyriška rankinė, kurioje aptikta vyriškio tapatybės kortelė. Pagal ją nustatyta mirusiojo tapatybė. Paaiškėjo, kad tai yra 1976 m. gimęs Edvardas K. Pirminiais duomenimis, vyriškis visai netoliese (Karoliniškėse) užaugo, čia pat lygiai prieš 20 metų baigė mokyklą.

Greta negyvo vyro aptiktas ir jo automobilis „Volvo S80“. Mašinos salonas buvo atrakintas.

Liudininkai tvirtina, kad toje vietoje, kurioje aptiktas negyvas vyras, kažkokia kompanija linksminosi dar pirmadienio vakarą. Nuo 18 val. iš čia stovinčio automobilio sklido garsi muzika. Todėl manoma, kad vyriškis galėjo būti nužudytas dar pirmadienio vakarą.

Pareigūnai apžiūrėjo mirusiojo automobilį. Paaiškėjo, kad nuo ilgą laiką grojusios muzikos nusėdo mašinos akumuliatorius, todėl pareigūnams kurį laiką nesisekė atrakinti ir patikrinti bagažinės. Galiausiai ją atidarius viduje rastas tik benzino kanistras.

Įvykio aplinkybės kol kas neaiškios. Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo ir aiškinasi nusikaltimo smulkmenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.