Po bulviakasio – mirtini kirčiai talkininkui

64 metų plungiškė stojo prieš teismą už tai, kad savadarbiu kapokliu nužudė bulves kasti padėjusį vyrą. Moteris aiškina, kad taip nutiko netyčia – esą išsigando naktį į namus besiveržusio žmogaus, rašo „Lietuvos rytas“.

Žmogžudyste kaltinama D.Višinskienė: „Atsiprašysiu, kai ateis laikas.“<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žmogžudyste kaltinama D.Višinskienė: „Atsiprašysiu, kai ateis laikas.“<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 16, 2014, 7:48 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:08 PM

Tragedija įvyko praėjusių metų rugsėjo 6-osios naktį Šonių kaime Plungės rajone.

Kaltinamajame akte teigiama, kad Dana Višinskienė, apsvaigusi nuo alkoholio, savo namų kieme savadarbiu kapokliu kirto Rimantui Ubartui po vieną kartą į kairės ir dešinės kojų pėdas.

Nuo smūgio buvo perkirstos arterijos, sausgyslės, čiurnos kauliukai. 42 metų vyras mirė vietoje.

Išvakarėse R.Ubartas padėjo D.Višinskienei kasti bulves.

Kiti talkininkai pasakojo, jog dirbdami jie pagurkšnodavo alaus, po darbų visi susėdo prie stalo pas D.Višinskienę, čia vėl gėrė alų, buvo ir degtinės.

Moteris tikino, kad pati per talką negėrusi nė gramo, tik rytą, kai rado R.Ubartą negyvą, įsipylė brendžio, norėdama nusiraminti.

O tą naktį ji ėjo į lauką atlikti gamtinių reikalų ir atsinešti kibiro. Staiga išgirdo žingsnius. R.Ubartas paprašė užmokėti už darbą arba duoti išgerti.

„Su Rimu nekonfliktavau, jam daviau cigarečių, sakiau, prisirink bulvių, pasiimk lašinių paltį. Variau jį lauk, o jis veržėsi į trobą. Šalia gulėjo kapoklis... Įvyko taip, kaip įvyko“, – po teismo posėdžio sakė D.Višinskienė.

Mirusiojo vyresnysis brolis Arūnas Ubartas piktinasi, kad pasikeitė dauguma pirminių apklausų parodymų.

Esą taip atsitiko tuomet, kai D.Višinskienė po sulaikymo buvo išleista į laisvę. Tuomet esą ir ji, ir liudytojai apie įvykį ėmė pasakoti kitaip.

Jo teigimu, brolis buvo ramus, nesiveldavo į konfliktus. Kaime žmonės kalbėjo, jog jis puoselėjo šiltus jausmus tai moteriai, bet ji gyveno su kitu vyru.

„Skaudu, kad ji neatgailauja dėl to, kas nutiko, o dar meluoja, greitai bus metai nuo įvykio, o niekas neatsiprašė. Našlaitis liko devyniolikametis brolio sūnus“, – kalbėjo A.Ubartas.

„O kas kapus tvarko? Atsiprašysiu, kai teisme ateis laikas“, – atsikirto kaltinamoji. Kaip ten buvo iš tikrųjų, turėtų paaiškėti po D.Višinskienės apklausos teisme. Moteris nusprendė kalbėti tik tuomet, kai bus apklausti visi liudytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.