Nemune rastas skenduolis – įtariamasis kaunietės žudikas?

Kauno policijai lieka vis mažiau vilčių įminti žiauraus moters nužudymo Raudondvario plente mįslę.

Ketvirtadienio rytą, apie 7 val., Nemuno ir Neries upių santakoje žvejys pastebėjo vyriškos lyties skenduolį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ketvirtadienio rytą, apie 7 val., Nemuno ir Neries upių santakoje žvejys pastebėjo vyriškos lyties skenduolį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:19 PM

Nemuno ir Neries upių santakoje ketvirtadienio rytą apie 7 val. žvejys pastebėjo plūduriuojantį vyro lavoną. 

Beveik neabejojama, kad nuskendęs vyras, ko gero, yra pagrindinis ir vienintelis kruvinos dramos, kai buvo nužudyta moteris ir padegtas jos butas, liudininkas bei įtariamasis.

Kriminalistai prasitarė, jog surinkti duomenys leidžia daryti prielaidą, kad žmogus galėjo turėti rimtų psichikos sutrikimų. Nepatvirtintais duomenimis, vyras į Nemuną galėjo nušokti nuo Vytauto Didžiojo tilto ar jo prieigų.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Taip pat mėginama nustatyti ir asmens tapatybė.

Gaisravietėje - mirtinai subadytos moters kūnas

Gaisras viename Raudondvario plento bendrabučių kilo praėjusio sekmadienio vakarą. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai nustėro – dūmų apimtame jaunos moters būste jie aptiko nužudytą šeimininkę, 32 metų Neringą B.B.

Moteriai kelis kartus buvo durta peiliu į kaklą. Nusikaltimo įrankį kriminalistai aptiko įvykio vietoje.

Išeidamas žudikas keliose vietose padegė drabužius, patalynę, užrakino duris ir pasišalino. Kai žmonės pajuto rūkstančius dūmus, iškvietė gelbėtojus.

Vienoje Kauno įmonėje dirbusi Neringa B.B. šiame bute gyveno su motina ir septynerių metų sūnumi. Berniuką savaitgalį buvo pasiėmęs atskirai gyvenantis jo tėvas, o kaunietės motina viešėjo pas tame pačiame daugiabutyje įsikūrusią draugę. Ji ir atrakino duris.

Anot liudininkų, Neringa B.B. jau buvo negyva, liepsnos šiek tiek apdegino jos kūną. Ugnis nespėjo įsišėlti, todėl gretimi butai nenukentėjo, aprūko tik koridorius.

Netrukus kriminalistai nustatė, kad sekmadienį į svečius pas kaunietę buvo atvykęs Alytaus gyventojas 28 metų R.S. Pora susipažino maždaug prieš pusmetį, tačiau gyveno atskirai.

Kartais juodu susipykdavo, ir jauna moteris neįsileisdavo bičiulio.

Įtariamojo psichika kėlė įtarimų

Pasak kaimynų, tuomet šis daužydavo kumščiais duris, rėkdavo ir reikalaudavo įleisti. Dažniausiai jis taip elgdavosi būdamas visiškai blaivus.

„Šis žmogus dėl tam tikrų specifinių priežasčių negalėjo vartoti alkoholio", – užsiminė vienas kriminalistų.

Pareigūnai pradėjo anksčiau teisto alytiškio paiešką, bet namie jo nerado. Vakar rytą prie Vytauto bažnyčios Kaune aptiktas tuščias šio vyriškio automobilis.

Liudininkai papasakojo, kad šiek tiek anksčiau toje pačioje vietoje matė plaukiantį žmogaus kūną. Gelbėtojai pradėjo jo paiešką, bet iki vakar vakaro kūno surasti nepavyko.

Ketvirtadienio rytą radus skenduolį, policija mėgina nustatyti jo tapatybę. Nors procedūra dar nebaigta, nėra abejonių, kad savižudis – pagrindinis įtariamasis nužudymo byloje – anksčiau teistas, policijai gerai žinomas alytiškis.

Pareigūnai prasitarė, jog, nusižudžius vieninteliam liudininkui ir įtariamajam, nustatyti, kas vyko lemtingą vakarą kaunietės kambaryje, beveik neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.