Plungiškis Mindaugas Šaukštelis nugirdė ir išžagino mergaitę

Į Klaipėdos apygardos teismo suolą sėdo mažametę nuskriaudęs 26 metų plungiškis. Iš pradžių jis girdė ją alkoholiniais gėrimais, o po to patenkino lytinę aistrą, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 17, 2014, 7:49 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:24 PM

Į teismo salę surakintomis rankomis atvestas Mindaugas Šaukštelis stengėsi slėpti veidą. Baudžiamoji byla nagrinėjama už uždarų durų.

M.Šaukšteliui teismo posėdžių salės jau įprastos – jis jau aštuonis kartus teistas už lengvesnius nusikaltimus, daugiausia už vagystes. Niekur nedirbusiam nevedusiam vyrui tikriausiai reikėjo prasimanyti pinigų.

Kaltinamojo teises jis gerai žino. Pradėjus nagrinėti bylą plungiškis nesutiko duoti parodymų iš karto.

Savo kaltės nepripažįstantis vyras nusprendė kalbėti tik po visų liudytojų apklausos.

M.Šaukštelis kaltinamas tuo, kad 2012 metų lapkričio 3 dieną nuo pusės vienuoliktos vakaro iki kitos dienos ryto šeštos valandos automobilyje „Audi“, važiuojančiame iš Rietavo apylinkių į Plungę, siūlė trylikametei gerti sidrą ir alų. Pats jis taip pat gėrė kartu.

Vėliau nusivežęs mažametę į pirtį Plungės rajone būdamas apsvaigęs nuo alkoholio pasinaudojo mažametės bejėgiška būkle, prieš jos valią išžagino ir lytiškai prievartavo.

Nusikaltimo metu išgertas alkoholis M.Šaukšteliui taps sunkinamąja aplinkybe. Už mažamečio išžaginimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo penkerių iki penkiolikos metų. Kaltinamajam teks atsakyti ir už vaiko įtraukimą girtauti.

Bausmę žagintojui tolina liga

Klaipėdos apygardos teisme niekaip nepavyksta pradėti nagrinėti dar vienos panašios bylos – 23 metų Ramūnas Krivičius serga pavojinga užkrečiamąja liga ir yra gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

Jau dešimt nuosprendžių už įvairius nusikaltimus išklausęs Šilutės rajono gyventojas R.Krivičius kaltinamas dėl dar vieno sunkaus nusikaltimo – mažametės išžaginimo ir apiplėšimo.

2012 metų gruodžio 3-iąją ką tik grįžęs iš Pravieniškių pataisos namų jis apiplėšė berniuką – atėmė telefoną.

Teismas konstatavo, kad R.Krivičius už grotų nepasitaisė, nenori keisti įprasto gyvenimo būdo, toliau pažeidinėja įstatymus. Jis pripažintas visuomenei itin pavojingu recidyvistu ir sugrąžintas į kalėjimą.

Paaiškėjo, kad po šio išpuolio praėjus 10 dienų R.Krivičius vėl šlaistėsi Klaipėdos gatvėmis ir tykojo kitų aukų.

Liubeko gatvėje, prisigretinęs prie vienos namo grįžtančios mergaitės, čiupo ją už sprando ir grasindamas sumušti pareikalavo atiduoti vertingesnius daiktus.

Išsigandusi mažametė užpuolikui ištiesė telefoną „Samsung“, iš piniginės iškrapštė 10 litų, bet R.Krivičiui to neužteko – nusitempęs dvylikametę į laukus už prekybos centro ją išžagino.

Pareigūnai jį aptiko pas motiną Žemaičių Naumiestyje (Šilutės r.), tačiau vyras per langą basas stryktelėjo į pusnį ir pabėgo. Bet šaltyje be drabužių neilgai ištvėrė – netrukus grįžo, o vėl pasirodę pareigūnai rado jį tualete – apsirengusį ir vėl besiruošiantį sprukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.