Ugniui Kiguoliui teismas skyrė baudą už suklastotą dokumentą

Verslininkas, buvęs pop muzikos grupės „Tipo grupė“ narys teigė pasinaudosiąs šia teise.

U.Kiguoliui teismas skyrė piniginę baudą.<br>P.Mantauto nuotr.
U.Kiguoliui teismas skyrė piniginę baudą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 18, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:38 PM

Verslininkas, buvęs pop muzikos grupės „Tipo grupė“ narys teigė pasinaudosiąs šia teise.

U.Kiguolis buvo kaltinamas pateikęs Registrų centrui suklastotą dokumentą, pagal kurį reiškė pretenzijas į nekilnojamąjį turtą – 9 arų ploto valstybinės reikšmės miško žemę, esančią prie jo sklypo Kaune, Šventupės gatvėje.

„Pateikiau tokį dokumentą, kokį turėjau. Teismas neįrodė, jog būčiau sukčiavęs, klastojęs dokumentus“, - po teismo nuosprendžio tikino verslininkas.

Prokurorai anksčiau teigė, kad U.Kiguolio veiksmuose yra sukčiavimo požymių, tai yra, jis apgaule savo naudai neteisėtai įgijo turtinę valdymo teisę į nekilnojamąjį turtą.

Vėliau prokuratūra nusprendė, kad kaltinti milijonierių sukčiavimu jau nėra pagrindo. Jis buvo teisiamas dėl galimai suklastoto statinių pripažinimo tinkamais naudoti akto.

Anot teisėsaugos pareigūnų, U.Kiguolis veikė kartu su tyrimo metu nenustatytu asmeniu. Šalia savo valdos esančiame valstybiniame miške U.Kiguolis pasistatė stoginę, pirtį ir šiltnamį. Triukšmas kilo mėginant šiuos nelegalius statinius įteisinti.

U.Kiguolis šiais metais ne kartą mindžiojo Kauno apylinkės teismo slenkstį. Per teismą buvo dalijamas santuokos metu užgyventas turtas tarp jo ir žmonos Jurgitos Kiguolės, su kuria verslininkas išsiskyrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.