Sulaikytas kartu su 14-ečiu besislapstęs įtariamasis nužudymu

Tauragės policijos pareigūnai, į pagalbą pasitelkę pasieniečių kinologus, sulaikė nuo savaitgalio besislapsčiusį įtariamąjį nužudymu Petrą Lingį ir kartu su juo buvusį keturiolikmetį jo sūnėną.

Įtariamasis Petras Lingys ir 14-etis jo sūnėnas slapstėsi už pusės kilometro nuo nusikaltimo vietos.<br>Tauragės apskrities VPK nuotr.
Įtariamasis Petras Lingys ir 14-etis jo sūnėnas slapstėsi už pusės kilometro nuo nusikaltimo vietos.<br>Tauragės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 22, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:53 PM

Kad įtariamasis ir kartu su juo buvęs nepilnametis sulaikytas antradienio rytą lrytas.lt patvirtino Tauragės apskrities VPK atstovė Gintarė Paulauskienė. Pasak policijos atstovės, įtariamasis ir jo 14-etis sūnėnas uždaryti į areštinę.

Ką daryti toliau su sulaikytu nepilnamečiu, turėtų paaiškėti dar antradienį. Tuo tarpu dėl P.Lingio policija turėtų kreiptis į teismą su prašymu jį suimti ilgesniam laikui.

Petro Lingio (gim. 1975 m.) paieška buvo paskelbta sekmadienį. Policija pranešė, kad P.Lingys, būdamas neblaivus, sekmadienį 3 val. ryto Gelgaudiškės kaime, kaip įtariama, nužudė vietos gyventoją L.L. (gim. 1982 m.).

Skelbdama paiešką policija perspėjo gyventojus, kad įtariamasis jau buvo teistas už žmogžudystę, neseniai atliko bausmę už tokį nusikaltimą. Policija įspėjo, kad įtariamasis gali būti ginkluotas ir elgtis neprognozuojamai.

Ieškodama įtariamojo ir kartu su juo buvusio nepilnamečio, policija į pagalbą pasitelkė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės kinologą su tarnybiniu šunimi. Pirmadienį apie 20 val. 30 min. šuo pėdsakais atvedė iki Paplėstiškės kaime. Paaiškėjo, kad P.Lingys ir jo sūnėnas slapstėsi miškeliuose, aukštose žolėse. Abu buvo sulaikyti maždaug už pusės kilometro nuo nusikaltimo vietos.

Pasak policijos atstovų, nepilnamečio vaidmuo nužudyme kol kas neaiškus. Esą dar nežinoma, ar keturiolikmetis matė, kaip buvo nužudytas žmogus. Tai turėtų paaiškėti po sulaikytųjų apklausų. 

Nužudymo tyrimas tęsiamas. 

Tauragės apskrities VPK praneša, kad įtariamajam Petrui Lingiui gresia baudžiamoji atsakomybė, kuri užtraukia laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.