Slapti įrašai atskleidė kraupią tiesą apie Kedžių šeimą

Sunkiai suvokiama, ką Laimutės Stankūnaitės dukteriai teko patirti Kedžių ir Neringos Venckienės namuose. Viešai lieję ašaras dėl pedofilų klano esą skriaudžiamos mažametės, užvėrę savo namų duris Drąsiaus Kedžio artimieji tapdavo vaiko kankintojais.

N.Venckienei ir jos tėvams V. ir L.Kedžiams gali tekti atsakyti dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo Klonio gatvėje Garliavoje.
N.Venckienei ir jos tėvams V. ir L.Kedžiams gali tekti atsakyti dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo Klonio gatvėje Garliavoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-07-26 19:56, atnaujinta 2018-02-11 17:18

Iš Generalinės prokuratūros gavę Vytauto ir Laimutės Kedžių namuose slapta įrašytus pokalbius, Kauno apygardos prokurorai išgirdo tai, ką galima išgirsti nebent tikrų pedofilų platinamuose filmuose, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugybė įrašų įrodo, kad ne mergaitė Kedžiams ir N.Venckienei pasakojo apie ją motinos namuose tvirkinusius vyrus.

Pasirodo, jog ši sukurpta istorija, siekiant apjuodinti šeimai neįtikusius žmones, vaikui buvo kalama į galvą nuolat, neklausant jo prieštaravimų ir nekreipiant dėmesio į kartais isterija virstančius klyksmus, kad niekas neprievartavo.

Iš kailio nėrėsi visa šeima

Iš įrašų aiškėja, kad po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo bei D.Kedžio dingimo N.Venckienė, jos tėvai bei kaimynė Olga Girdauskienė ne tik nesistengė apsaugoti esą lytinę prievartą patyrusio vaiko, bet ir dėjo visas pastangas, kad išmokytų jį melo.

Bene labiausiai tyrėjus nustebino N.Venckienės tėvo V.Kedžio vaidmuo traumuojant vaiką.

Daug kam atrodė, kad iš pažiūros ramus ir tylus N.Venckienės ir D.Kedžio tėvas kruvinoje istorijoje buvo tapęs savo žmonos ir dukters auka.

Tačiau įrašai rodo, kad jis niekuo nenusileido aršioms šeimos moterims.

„Patylėk, patylėk“, – viename šių įrašų rėkia mergaitė, tačiau V.Kedžiui tai nė motais – anūkę pasisodinęs senelis aiškina, kaip su ja esą elgėsi A.Ūsas, kaip jai skaudėjo.

Ne kas kitas, o V.Kedys su savo žmona buvo ir garsiųjų mergaitės piešinukų, kuriuose nupiešti žmonės su didžiuliais lyties organais, iniciatoriai ir padėjo vaikui juos piešti.

„Viename savo interviu V.Kedys pasakojo, kad mergaitė jam pasakė, jog ji niekada neis gyventi pas Laimą, nes jos draugai ją tvirkina (nurodyti konkretūs veiksmai, kaip esą buvo elgiamasi. – Red.).

Tačiau iš tikrųjų tai buvo ne mergaitės žodžiai, o V.Kedžio bandymas įtikinti anūkę, kad ji tikrai patyrė lytinę prievartą“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo vienas įrašus girdėjęs pareigūnas.

Su D.Kedžiu nebesusikalbėjo

Kedžių namuose slapta įrašyti šeimos pokalbiai atskleidžia, kad regzti intrigas ir šmeižti buvo nuolatinis užsiėmimas Klonio gatvėje.

Jau nuo pat ryto N.Venckienė ir Kedžiai pradėdavo kurti planus, ką jiems reikia pasodinti, apšmeižti, kad išgalvotos pedofilijos istorijos galai neišlįstų į viešumą, o D.Kedys būtų įamžintas ne kaip žmogžudys, bet doras tėvas, pakilęs į kovą su pedofilų klanu.

Kai 2010 metų balandžio 17 dieną Šlienavoje, ant Kauno marių kranto, buvo rastas D.Kedžio lavonas, šeimoje didelio gedulo nebuvo.

Nors prieš laidotuves N.Venckienės artimieji teigė, kad moteris iš širdgėlos susirgo, šeimos ir giminaičių pokalbiai rodo, jog D.Kedžio mirtis jiems suteikė ir palengvėjimą: „Jis savo jau atsikankino.“

Artimieji taip pat prasitarė, kad su D.Kedžiu pastaruoju metu buvo sunku susikalbėti.

Pareigūnams buvo neįdomu

Klausymosi įranga Kedžių namuose buvo įrengta 2009 metų spalio 5 dieną.

Kadangi tuo metu N.Venckienė, kaip teisėja, turėjo teisinę neliečiamybę, teismas leido įrangą sumontuoti tik jos tėvų namuose.

Buvo tikimasi, kad pokalbiai padės atskleisti, kur slapstosi D.Kedys, kuriam už akių buvo pareikšti įtarimai dėl J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo bei paskelbta tarptautinė paieška.

Kas kalbama įtariamo žudiko tėvų namuose, klausėsi D.Kedžio ieškoję Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Tarp jų ir tie, kurie dabar teisiami.

Mergaitės lytinis išnaudojimas Kedžių namuose jų kažkodėl nedomino.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, žmogžudysčių bylą tiriantiems pareigūnams atnešę įrašus jie kaskart konstatuodavo: „Nieko įdomaus nėra, galima sunaikinti.“

Įrašais susidomėta tik po to, kai svarbiu liudytoju Raimundo Ivanausko, Eglės Barauskaitės, Visvaldo Račkausko, Tomo Ulpio, Emilijaus Damukaičio, Dariušo Sinkevičiaus ir Vitalijaus Vitkovskio baudžiamosiose bylose tapęs Mindaugas Žalimas papasakojo, kad dar prieš žmogžudystes lankėsi Policijos departamente ir išdėstė apie D.Kedžio planus žudyti žmones, tačiau pareigūnai į šią informaciją nereagavo, o radus D.Kedžio lavoną griežtai liepė jam tylėti.

Dabar šie įrašai yra naudojami mažiausiai dviejuose Kaune atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose, tarp jų – ir dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo Kedžių ir N.Venckienės namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.