Moteris banke bandė išsikeisti suvenyrinių eurų banknotą

Lietuvos priėmimo į euro zoną procedūra yra užbaigta liepos 23 dieną. Nuo 2015 metų sausio 1 dienos šalies valiuta – euras. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad Lietuvoje pradėjus cirkuliuoti dar neįprastiems eurų banknotams, gali padaugėti atvejų, kai sukčiai bandys įsiūlyti padirbtus pinigus.

Šį banknotą moteris bandė išsikeisti banke.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Šį banknotą moteris bandė išsikeisti banke.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-28 14:58, atnaujinta 2018-02-11 16:43

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, šiuo metu bandymų parduoti, bankuose iškeisti netikus eurų banknotus ar jais atsiskaityti už prekes ir paslaugas tikrai nėra daug. Euro įvedimu nusikaltėliai pasinaudoja apsimetinėdami bankų ar socialiniais darbuotojais, įsiprašydami į gyventojų namus turimų litų banknotų numeriams surašyti ir apvogdami jais pasitikėjusius (paskutinis toks atvejis registruotas pirmadienį, 11 val. 53 min.).

Nusikaltėliai taps daug aktyvesni sulaukę palankesnių sąlygų - po naujųjų metų pradėjus plačiai cirkuliuoti naujai valiutai. Štai vienas pavyzdys, rodantis kaip „noriai“ naudojamasi bent menkiausia proga neteisėtai užsidirbti – sekmadienį moteris bandė banke iškeisti 500 eurų banknotą, ant kurio aiškiai matyti užrašas, kad banknotas yra suvenyrinis.

Policija pataria: euro banknotai turi daug apsaugos priemonių, todėl labai svarbu jas žinoti ir mokėti atskirti netikrus pinigus. Belaukdami euro, gyventojai turėtų atlikti savotiškus namų darbus, nes mokomosios medžiagos tikrai yra apstu.

Daugiau apie eurus, jų apsaugą ir pan, galite paskaityti čia.

Policija primena, kad pinigus keičia tik bankai, Pašto skyriai ir kai kurios kredito unijos. Namuose pinigų niekas nekeičia ir nekeis.

Lietuvos banko prognozėmis, tuojau po euro įvedimo parduotuvėse gali trūkti smulkesnių pinigų grąžai, todėl gyventojams patartina iš anksto pasirūpinti turėti mažesnio nominalo kupiūrų.

Dažniausiai pasitaiko suklastoti 50 eurų nominalo banknotai. Juos labai dažnai namo atsiveža užsienyje poilsiavę lietuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.