Benamį įsiutino atimta meilės naktis

Panevėžio nakvynės namuose benamis sumušė darbuotoją už tai, kad buvo išprašytas iš jam patikusios jaunos moters kambario, kuriame planavo praleisti naktį.

Panevėžio nakvynės namų gyventojai vakar smerkė savo likimo draugą, susidorojusį su šios įstaigos darbuotoju.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Panevėžio nakvynės namų gyventojai vakar smerkė savo likimo draugą, susidorojusį su šios įstaigos darbuotoju.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-07-30 07:59, atnaujinta 2018-02-11 15:51

Incidentas įvyko 22 val. 15 min., kai budėtojas patikrino pirmame aukšte esančias patalpas. Laikinojo apnakvindinimo kambaryje, skirtame moterims, jis pamatė vyrą. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Svečias pasakė norįs pernakvoti kartu su jam patikusia 25 metų mergina.

Paprašė eiti nakvoti kitur

Darbuotojas pažino nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį vyrą, kuris kovo mėnesį kiekvieną naktį ateidavo pernakvoti į nakvynės namus. Tai – 43 metų A.M.

Benamiui buvo pasakyta, kad jis gaus nakvynę, bet kitame – vyrų apnakvindinimo kambaryje.

Svečio buvo paprašyta trumpam išeiti į lauką, kol darbuotojas atrakins dušus ir įleis į juos moteris nusimaudyti.

Mušė ir reikalavo pinigų

A.M. išėjo į lauką, bet po kurio laiko netekęs kantrybės supyko ir ėmė siautėti. Jis čiupo akmenį ir pradėjo juo daužyti stiklines nakvynės namų duris.

Iškūlęs stiklą girtas vyras pateko į vidų. Jis įsibrovė į budėtojo kambarį ir ėmė daužyti ant stalo stovinti laidinį telefoną.

Paskui chuliganas kelis kartus kumščiu trenkė 69 metų budėtojui į veidą.

Šoko ištiktas nakvynės namų darbuotojas nepajėgė priešintis gerokai jaunesniam užpuolikui.

Tuomet įsibrovėlis pasičiupo darbuotojo telefoną, nuo rankos nuplėšė laikrodį. To neužteko – benamis ėmė reikalauti pinigų.

Neturi gynybos priemonių

Budėtojas iškvietė policijos pareigūnus. Kol jie atvyko, triukšmautojo ir pėdos buvo ataušusios.

„Tokio incidento mūsų įstaigoje nėra buvę. Apie jį sužinojau pirmadienį atėjusi į darbą. Pamačiau budėtojo kambaryje sudaužytą telefoną. Jis papasakojo, kas įvyko vakare.

Mes esame socialines paslaugas teikianti įstaiga, todėl mūsų darbuotojai neturi jokių specialių priemonių, kad galėtų apsiginti nuo užpuolikų“, – sakė Panevėžio savivaldybės Socialinių paslaugų centro nakvynės namų vadovė Aurelija Skudienė.

Atsirado užtarėjų

Tiek incidentą sukėlęs benamis, tiek mergina, su kuria jis planavo praleisti naktį, nėra ilgalaikiai nakvynės namų gyventojai.

Jie priklauso tai grupei benamių, kurie naudojasi laikinomis paslaugomis – vakare ateina pernakvoti, o rytą vėl išeina.

„Kai pamačiau, koks jis sudaužytas ir kruvinas, labai išsigandau. Pradėjau šaukti, kad šitaip sumušti žmogų yra žvėriška“, – prisimena nuolatinė nakvynės namų gyventoja Rima Bairūnienė.

Kitas iš pat ryto jau apgirtęs nuolatinis gyventojas Virginijus patikino: „Jeigu aš tuo metu būčiau buvęs, tikrai būčiau apgynęs budėtoją.“

Patogiuose namuose prieglaudą randantys benamiai pripažino, kad kartais vienas su kitu susistumdo, tačiau niekada neišdrįsta šokti ant budėtojų.

Vyrai sako nenorintys laužyti taisyklių ir dėl to netekti pastogės.

Gali grožėtis vaizdu į marias

Panevėžio nakvynės namai prieš ketverius metus įsikūrė dar sovietmečiu prabanga spindėjusiame statinyje – buvusiame „Ekrano“ gamyklos profilaktoriume. Iš kai kurių kambarių atsiveria vaizdas į „Ekrano“ marias.

Šiuose nakvynės namuose yra 60 vietų. Prireikus sutelpa ir kiek daugiau žmonių.

Šiuo metu įstaigoje gyvena 55 žmonės. Vasarą laikinos nakvynės prašo vos keli benamiai. Žiemą jų skaičius išauga iki 20.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.