Karys plėšikavo su žaisliniu pistoletu rankose

Du išpuolius pagal vienodą scenarijų netoli Kauno birželio mėnesį surengusio 23 metų M.J. byla jau atsidūrė ant teisėjų stalo. Viename šalies kariniame dalinyje tarnavęs vaikinas pripažino kaltę ir atlygino didžiąją dalį turtinės žalos.

Tyrėjai išsiaiškino, kad užpuolikas naudojosi žaisliniu pistoletu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Tyrėjai išsiaiškino, kad užpuolikas naudojosi žaisliniu pistoletu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-07-30 15:42, atnaujinta 2018-02-11 15:33

Karmėlavoje (Kauno r.) gyvenantis M.J. į interneto svetaines įkeldavo skelbimus neva parduoda automobilį. Su pirkėjais, besidominčiais automobilio pirkimu, jaunuolis susitardavo susitikti nuošaliose vietose.

Belaukiant susitikimo su tariamu pardavėju prie pirkėjų pribėgdavo kaukėtas ir ginkluotas žmogus, kuris reikalaudavo atiduoti pinigus ar kitas vertybes.

Birželio 7-ąją pirmąja kauniečio auka tapo Latvijos gyventojas, kuris susidomėjo parduodamu automobiliu "Volvo" ir neteko 6500 eurų (22,4 tūkst. litų).

Po trijų dienų į spąstus pakliuvo automobilio pirkėjas iš Mažeikių. Jis pinigų neatidavė, tačiau užpuolikas spėjo nuo kaklo nutraukti 47 gramus sveriančią auksinę grandinėlę, kurios vertė 9,4 tūkst. litų.

Vis tik šis išpuolis įtariamajam buvo nesėkmingas, nes labai greitai kriminalistams karį pavyko susekti ir sulaikyti. Kratos metu jaunuolio namuose rasti daiktai bei dalis pinigų išsklaidė visas abejones dėl jo nekaltumo.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis naudojosi šaunamąjį ginklą primenančiu žaisliniu pistoletu, šaudančiu plastikiniais šratais.

Kauniečiui pareikšti įtarimai dėl plėšimo, jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.