Klastotes M. Gelažniko parduotuvėje demaskavo žurnalistė

Mariaus Gelažniko ir bendrovės „Amanto“ bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas apklausė verslininką demaskavusią „Lietuvos ryto“ žurnalistę Mildą Paukštę. Žurnalistė Vilniaus senamiestyje esančioje parduotuvėje už 500 litų įsigijo „Emporio Armani“ diržą. Tokią kainą už prekę ji sumokėjo pritaikius 30 procentų nuolaidą.

M.Gelažnikas teisme domėjosi, kodėl žurnalistė ėjo būtent į jo parduotuvę.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Gelažnikas teisme domėjosi, kodėl žurnalistė ėjo būtent į jo parduotuvę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 11, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:03 AM

Žurnalistei iš karto kilo įtarimų, kad prekė – neoriginali. Diržo sagtis buvo šiek tiek apibraižyta, be to, prekė buvo supakuota ne į gamintojo, o į suvenyrinę dėžutę.

„Laikant šią prekę nebuvo pojūčio, kad ji yra labai kokybiška. Čia toks asmeninis pojūtis, bet manau, jis būtų kilęs ne vienam“, - prisiminė M.Paukštė. Įtardama, kad įsigijo nekokybišką prekę, ji kreipėsi į vieną advokatų kontorą ieškodama advokato, kuris domisi prekių ženklų apsauga.

Ji prisiminė, jog įtarimų dėl prekės kokybės iš karto kilo ir advokatui. M.Paukštė nusprendė prekę grąžinti. „Kai atnešiau diržą, pardavėja su manimi nediskutavo, neprašė nieko paaiškinti“, - prisiminė M.Paukštė. Savo įspūdžius žurnalistė aprašė straipsnyje.

Po to ją apklausė Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kurie nusprendė M.Gelažniko parduotuvėje atlikti patikrinimą. Per jį paimta daug įvairių prekių, kaip vėliau paaiškėjo – klastočių.

„Apmaudu, kad falsifikatai pardavinėjami pačiame Vilniaus centre, ne Gariūnų turguje, ne kokiame rūsyje. Nors eidama į šią parduotuvę, nesitikėjau, kad gausiu originalią prekę“, - įspūdžiais dalinosi eksperimentą atlikusi žurnalistė.

Šioje byloje liko apklausti vienintelę liudytoją – prekes tyrusią ekspertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.