N. Venckienės gerbėjų byloje peržiūrimi garso ir vaizdo įrašai

Kauno apygardos teismas pirmadienį atvertė dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės šalininkams iškeltą baudžiamąją bylą.

Teisiamųjų suole atsidūrė aršūs N.Venckienės šalininkai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teisiamųjų suole atsidūrė aršūs N.Venckienės šalininkai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 18, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:45 AM

„Šio posėdžio metu planuojama garso ir vaizdo įrašų peržiūra“, – portalui lrytas.lt pasakojo valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Ričardas Gailevičius.

Byla nagrinėjama Kaišiadorių rajono apylinkės teisme, kuris nusprendė surengti išvažiuojamąjį posėdį į Kauno apygardos teismą, kur yra sudarytos geresnės sąlygos vaizdo įrašams peržiūrėti.

Byloje kaltinimai dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei atlikti savo pareigas ir įžeidinėjimų yra pateikti 17 asmenų.

Byloje, be S.Vaicekauskienės, nukentėjusiuoju yra pripažintas ir portalo lrytas.lt korespondentas Nerijus Povilaitis, kurį prie Kedžių namų Garliavoje, Klonio gatvėje, užsipuolė viena kaltinamųjų G.Knapkienė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po 2012 metų gegužės 17-osios įvykių, kuomet Garliavoje, Klonio gatvėje iš Vytauto ir Laimos Kedžių namų Laimutei Stankūnaitei buvo perduota jos mažametė dukra.

Teisiamųjų suole atsidūrė aršūs N.Venckienės šalininkai: Kęstutis Dūdėnas, Gediminas Aidukas, Evaldas Staliūnas, Sigitas Gudynas, Giedris Okunis, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Matas Morkevičius, Aušrinė Balčiūnė, Alvydas Arnauskas, Erikas Kukta, Rūta Urbelienė, Žilvinas Paškevičius, Darius Kaminickas, Tautrimas Januševičius, Vidas Petraitis ir G.Knapkienė.

Kiti įstatymus pažeidę Venckų ir Kedžių gerbėjai buvo nubausti administracinėmis nuobaudomis – baudomis arba įspėjimais.

Pirmadienį į teismo posėdį atvyko gausus N.Venckienės rėmėjų būrys - maždaug 50 žmonių vos tilpo salėje.

Teisme pasirodė ir N.Venckienės motina Laima Kedienė ir teta Audronė Skučienė. 

Žiūrovai jautėsi kaip žuvys vandenyje. "Pasiilgau žurnalistų dėmesio", - ištarė vienas susirinkusiųjų.

Vaizdo įrašuose, kuriuos stebėjo proceso dalyviai, užfiskuota, kaip Kedžių namą apsupę žmonės nepaiso antstolės S.Vaicekauskienės, policijos pareigūnų prašymų leisti įeiti į vidų. Vykdant teismo sprendimą dėl mergaitės perdavimo, Klonio gatvėje aidėjo švilpimas, šūksniai, keiksmai, maldos.  

Pareigūnų adresu liejosi žodžiai: "stribai". "kedebistai", "banditai". Venckų šeimos gynėjai tvirtino, kad mergaitė bus nužudyta.

Alyvos į ugnį šliūkštelėjo ir N.Venckienė, kuri perdavus mergaitę L.Stankūnaitei, žurnalistams puolė aiškinti, kad valstybę užvaldė išgamos ir iškrypėliai. Policininkus ji išvadino šunimis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.