Kyšis pabrango šimtąsyk

Greitį viršijęs ir 200 litų atsipirkęs vairuotojas tikėjosi toliau ramiai važinėti, o patruliai vylėsi, kad paryčiais jų niekas nestebi. Tačiau sandėrį sujaukė apie kyšį policijai pranešusi pažeidėjo draugė.

J.Surininas (kairėje) ir D.Gaubšas turės sumokėti solidžias baudas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Surininas (kairėje) ir D.Gaubšas turės sumokėti solidžias baudas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 26, 2014, 7:54 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 7:28 PM

Du Vilniaus policijos kelių patrulių rinktinės policininkai turės sumokėti po 19,5 tūkstančio litų baudas. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tokias baudas pareigūnams Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskyrė už 200 litų kyšį, kurį paėmė praėjusių metų kovo 11-osios naktį.

Šventinės dienos paryčiais patruliai Dainius Gaubšas ir Jevgenijus Surininas Ukmergės gatvėje sustabdė greitį viršijusį pažeidėją.

Automobilį „Audi A4“ vairavęs vilnietis Deivydas Burokas pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo ir kitų reikalingų dokumentų, tačiau davė 200 litų kyšį.

Duodamas parodymus teisme D.Burokas sakė, kad pareigūnai jį įspėjo, jog už padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus gresia bauda iki 600 litų. Jie pagrasino, kad bus nuvežtas ir automobilis.

Iš patrulių užuominų vairuotojas teigė supratęs, kad už pažeidimus galima susimokėti neoficialiai, tačiau vilnietis neturėjo grynųjų pinigų.

Jo teigimu, policininkai nurodė, kad priešais prekybos centrą „Senukai“ yra parduotuvė „Iki“, kurioje veikia bankomatas.

Kol D.Burokas nuvažiavo iki parduotuvės ir paėmė pinigų, policininkai laukė aikštelėje šalia naujai statomo daugiabučio.

Vairuotojas teigė, jog pinigų sumos pareigūnai nenurodė. Jis iš bankomato paėmė 200 litų, grįžo prie policininkų ir padėjo pinigus tarnybiniame automobilyje tarp priekinių sėdynių.

Tokiu pareigūnų elgesiu pasipiktino D.Buroko draugė. Kai vilnietis merginą parvežė namo, ji paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir viską papasakojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.